Ingridientai
- 250g ryžių,
- 1 raudona paprika,
- 2 saliero lapkočiai,
- 50g laiškinių česnakų,
- 1 v.š. sojų padažo,
- 2 v.š. aliejaus,
- 150ml sultinio,
- 2 v.š. grietinės,
- 1 v.š. miltų,
- druska ir pipirai.
Gaminimas
Ryžius išverdame pagal nurodymus ant pakuotės ir nusausiname.
Įkaitiname keptuvę su aliejumi ir sudedame smulkintus salierus, kuriuos kepame apie 4 minutes. Sudedame labai smulkiai pjaustytą papriką bei laiškinius česnakus, išmaišome ir kepame dar porą minučių.
Suberiame miltus, išmaišome ir po 2 minučių užpilame sultiniu. Ant silpnos ugnies troškiname keletą minučių. Sudedame grietinę, pilame sojų padažą, beriame druskos ir pipirų, išmaišome ir ant silpnos ugnies troškiname iki 3 minučių.
Paruoštą padažą pilame ant ryžių ir patiekiame.
Ryžiai su salierais tiks ir kaip garnyras ir kaip vegetariškas valgis.
Parašykite komentarą