Medaus antiena su keptomis daržovėmis

Medaus antiena su keptomis daržovėmis

Ingredientai:

  • 2 antienos šlaunelės
  • 2 morkos
  • 3 bulvės
  • 4 česnako skiltelės
  • 3 v.š. medaus
  • 1 v.š. apelsinų sulčių
  • 1 a.š. sojų padažo
  • 200g kopūsto
  • 2 v.š. sviesto
  • 2 v.š. aliejaus
  • petražolių pabarstymui
  • druska ir pipirai

Gaminimas:
Dubenėlyje sumaišome medų su soju padažu, apelsinų sultimis bei 1 skiltele smulkinto česnako.
Antienos šlauneles nuplauname. Pabarstome šlauneles druska ir po 5 minučių užpilame paruoštu marinatu ir marinuojame 12 valandų.
Kepimo indą ištepame sviestu, sudedame antieną ir įpilame truputi vandens.
Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių ir kepame antieną apie 45 minutes.
Bulves ir morkas nulupame ir supjaustome stambiomis juostelėmis.
Kopūstą supaustome ir keptuvėje su šaukštu aliejaus ir viena skiltele smulkinto česnako apkepame. Kepame ant stiprios ugnies apie į minutes.
Į kepimo indą sudedame pjaustytas morkas bei bulves, pabarstome druska ir pipirai, užpilame šaukštu aliejaus ir išmaišį dedame į orkaitį, kur kepame 35 minutes. Iki kepimo pabaigos likus 10 minučių sudedame kopūstus ir likusį smulkintą česnaką ir baigiame kepti.
Patiekdami į lėkštę sudedame keptas daržoves pabarstome smulkintomis petražolėmis dedame antieną ir patiekiame.

 

Rašyti Komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*