Kepta vištiena su mocarelos sūriu ir pomidorais

Kepta vištiena su mocarelos sūriu ir pomidorais

Ingredientai:

  • 1kg vištos šlaunelių
  • 250g mocarelos sūrio
  • 400g vyšninių pomidorų
  • 20g šviežio baziliko
  • 3 skiltelės česnako
  • 0,5 a.š. džiovinto baziliko
  • 0,5 a.š. mairūno
  • 4 v.š.  Dižono garstyčių
  • 2 v.š. balzamiko acto
  • aliejus
  • druska ir pipirai

Gaminimas:
Indelyje sumaišome garstyčias su 4 v.š. aliejaus, balzamiko actu, smulkintu česnaku, džiovintu baziliku bei mairūnu, trupučiu druskos bei pipirų. Šiuo marinatu įtriname vištienos šlauneles ir marinuojame mažiausiai 2,5 valandos (geriausia 5 valandas).

Vyšninius pomidorus pabarstome druska ir pipirais, pašlakstome aliejumi ir sudedame į kepimo skardą. Skardą dedame į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių.

Išmariuotą vištieną dedame į kepimo indą ir dar aptepame puse likusio marinato. Kepimo indą dedame į orkaitę kartu su pomidorais. Vištieną kepame vištieną apie 20 minučių.

Po 20 minučių –  šlauneles apverčiame, užpilame likusia dalimi marinato, dedame atgal į orkaitę ir kepame dar 15 minučių.

Iki kepimo pabaigos likus kelioms minutėms, ant vištienos sudedame mocarelos sūrio riekeles ir baigiame kepti.
Patiekdami vištieną su keptais pomidorais pabarstome šviežiais bazilikais.

 

 

Rašyti Komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*