kalakutiena su salierais

kalakutiena su salierais

Kalakutiena su salierais bei šparaginėmis pupelėmis

Ingredientai:

  • 400g kalakutienos šlaunėlių mėsos
  • 100g geltonųjų šparaginių pupelių
  • 3 šviežio saliero lapkočiai
  • 3 skiltelės česnako
  • 200g geltonosios cukinijos
  • 30g petražolių
  • 0,25 a.š. gelsvės
  • 250g grietinėlės
  • 1 v.š. miltų
  • aliejus
  • druska ir pipirai

Gaminimas:

Kalakutieną supjaustome nedideliais gabaliukais ir sudedame į keptuvę, įkaitintą su pora šaukštų aliejaus. Kepame ant nedidelės ugnies apie 10 minučių dažnai maišydami. Apkeptus gabaliukus išimame iš keptuvės.

Salierą supjaustome (žalias lapuotas viršūnes atidedame), česnaką sutriname, o šparagines pupeles perpjauname pusiau. Cukiniją plonais supjaustome griežinėliais.

Į keptuvę pilame 2-3 v.š. aliejaus ir sudedame salierą bei pupeles, kepame apie 5-6 minutes ant stipresnės ugnies labai dažnai maišydami. Sudedame česnaką bei cukiniją ir dar keletą minučių kepame.

Į keptuvę su apkepusiomis daržovėmis beriame miltus, druskos ir pipirų, sukapotus salierų žalius lapelius, petražoles, viską išmaišome ir užpilame grietinėle. Padažą ant silpnos ugnies kaitiname apie 3-4 minutes.

Į padažą sudedame kalakutieną ir gelsvės prieskonius, išmaišome ir dar 5-7 minutes troškiname.

Kalakutieną su salierais bei šparaginėmis pupelėmis patiekiame šiltą su virtomis bulvėmis.

 

Rašyti Komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*