Orkaitėje kepti koldūnai

| 2010-11-15 | 0 Komentarų

Ingredientai:
*450 g šaldytų koldūnų
*100g fermentinio sūrio
*150g daktariškos dešros
*aliejus
*100g grietinės
*300ml sultinio
*druska ir pipirai
*1 svogūnas
*2 v.š. miltų
*30g petražolių
*30g krapų

Gaminimas:
Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių.
Susmulkiname prieskonines žoleles, svogūną, sutarkuojame fermentinį sūrį be dešrą (tarkuojame stambia tarka).
Įkaitiname keptuvę (keptuvę su dangčiu), pilame 4 v.š. aliejaus ir sudedame šaldytus koldūnus. Kepame ant vidutinės apie 15 minučių, kol koldūnai švelniai apskrunda. Apskrudus koldūnams juos užpilame 200ml sultinio ir uždengiame dangčiu keptuvę, šitaip koldūnai “išvirs”. “Verdame” apie 10-15 minučių dažnai maišant kol nugaruoja beveik visas sultinys.
Atskirame dubenėlyje sumaišome grietinę su miltais, beriame druskos ir pipirų, supilame likusį 100ml sultinio. Sudedame smulkintas žoleles.
Į kepimo indą sudedame koldūnus. Ant viršaus tolygiai sudedame tarkuotą daktarišką dešrą, smulkintą svogūną ir užpilame paruoštu padažu.
Dedame koldūnus į orkaitę, ir kepame apie 15-20 minučių.


Kiti receptai iš tų pačių ingredientų: , , , , , , , , , ,

Kategorija: Karšti patiekalai, Miltų bei kruopų patiekalai


Palikite komentarą