Trapios sviestinės tešlos receptas

Trapios sviestinės tešlos receptas

Ingredientai

  • 0.1 arb. š. Druskos
  • 150g Sviesto
  • 300g Kvietinių miltų
  • 2vnt. Kiaušinių
  • 30ml Vandens
  • 0.2 arb. š. Cukraus
  • 0.2 arb. š. Citrinos rūgštelės

Gaminimas

  1. Į miltus sudedame gabaliukais pjaustytą sviestą/margariną ir rankomis jį ištriname miltuose.
  2. Kai nelieka didesnių sviesto/margarino gabaliukų – sudedame kiaušinius, citrinos rūgštį, žiupsnelį druskos bei truputį cukraus ir gerai išminkome. Minkome tol kol tešla nebekimba prie rankų.
  3. Paruoštą tešlą dedame 10 minučių į šaldytuvą.
  4. Ši tešla puikus pagrindas mėsos pyragams, trapiems sausainiams, pyragėliams su įdarais ir. t.t.

VISO: 2309 kcal, 225g angliavandenių, 48g baltymų, 139g riebalų, 411mg cholesterolio.
 

3 Comments

  1. Trapi sviestinĖ tešla – išminkius sviestą/margariną su miltais dedame visus kitus ingrientus. O iš kur paimti gietinę kurios nebuvo ingredientų sąraše ir parduotuvė uždarytą??

  2. Agniete says:

    O as viena cia grietines nematau gaminimo procese?

  3. Šiame recepte grietinės nereikia.

Rašyti Komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*