Trapios sviestinės tešlos receptas

| 2010-08-30 | 1 Komentaras
Tešla

Ingredientai:

  • 250-300g miltų
  • 2 kiaušiniai
  • 150g sviesto ar margarino
  • (2 v.š. vandens)
  • 0,2 a.š. citrinos rūgšties
  • druska ir cukrus

Gaminimas:
Į miltus sudedame gabaliukais pjaustytą sviestą/margariną ir rankomis jį ištriname miltuose. Kai nelieka didesnių sviesto/margarino gabaliukų – sudedame kiaušinius, citrinos rūgštį, žiupsnelį druskos bei truputį cukraus ir gerai išminkome. Minkome tol kol tešla nebekimba prie rankų. Paruoštą tešlą dedame 10 minučių į šaldytuvą.
Ši tešla puikus pagrindas mėsos pyragams, trapiems sausainiams, pyragėliams su įdarais ir. t.t.


Kiti receptai iš tų pačių ingredientų: , , ,

Kategorija: Miltų bei kruopų patiekalai


Komentarai (1)

Sekimo nuoroda | Kometarų RSS srautas

  1. nnnn sako:

    Trapi sviestinĖ tešla – išminkius sviestą/margariną su miltais dedame visus kitus ingrientus. O iš kur paimti gietinę kurios nebuvo ingredientų sąraše ir parduotuvė uždarytą??

Palikite komentarą