Ryžių risotto – „Pavasaris“

Ingredientai

  • 100g Svogūnų
  • 10g Kalendrų
  • 10g Česnakų
  • 30g Sviesto
  • 1 valg. š. Alyvuogių aliejaus
  • 100ml Sauso balto vyno
  • 50g Parmezano sūrio
  • 150g Porų
  • 650ml Daržovių sultinio
  • 100g Žirnelių
  • 100g Šparagų (smidrų)
  • 200g Ryžių (Arborio)

Risotto – tradicinis itališkas ryžių patiekalas, kuris verdamas kartu su sultiniu ir paskaninamas parmezano sūriu bei kitais ingredientais.

Gaminimas

  1. Į puodą ar gilią keptuvę supilame pusę sultinio ir uždengę ant silpnos ugnies užverdame.
  2. Užvirus sultiniui, įdedame 1 šaukštą sviesto ir aliejų. Ištirpus sviestui sudedame smulkintą porą, svogūnus ir česnakus. Daržoves kepame apie 6 minutes, kol jos visiškai suminkštės.
  3. Į daržoves su sultiniu sudedame ryžius ir verdame 3-4 minutes. Po kelių minučių supilame vyną.
  4. Į ryžius vis po truputį pilame likusio sultinio.
  5. Beveik baigus ryžiams išvirti, sudedame šparagus, žirnius (jei naudojami švieži žirniai, reiktų truputį anksčiau sudėti) ir kalendros lapelių.
  6. Išvirus ryžiams, nuimame juos nuo ugnies, ir uždengę, dar palaikome apie 5 minutes. Į risotto įdedame 2 valg. š. sviesto bei suberiame sūrį. Įberiame druskos ir pipirų bei viską išmaišome.

VISO: 1514 kcal, 197g angliavandenių, 47g baltymų, 54g riebalų, 53mg cholesterolio.
 

Rašyti Komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*