Picos padas

Picos padas

Ingredientai

  • 1 arb. š. Druskos
  • 2 valg. š. Alyvuogių aliejaus
  • 500g Kvietinių miltų
  • 350ml Vandens
  • 1 arb. š. Cukraus
  • 2 arb. š. Sausų mielių

Pagal aukščiau išvardintus ingridientus galima iškepti dvi picas.

Gaminimas

  1. Persijojame miltus į didelį dubenį. Sumaišome su cukrumi, druska, mielėmis bei alyvuogių aliejumi. Supilame šiltą vandenį ir maišome kol tešla ims kietėti. Jei tešla per skysta, įdėkite papildomai dar miltų.
  2. Suformuotą tešlą išimame iš dubens, dedame ant miltuoto paviršiaus ir minkome rankomis apie 10 minučių, kol tešla pasidarys elastinga.
  3. Imame didelį dubenį, ištepame aliejumi ir dedame į jį gerai išminkytą tešlą. Uždengiame maistine plėvele ir paliekame šiltoje vietoje apie 1 valandą, kol tešla padidės dvigubai.
  4. Tešlai iškilus, daliname ją į dvi dalis, dedame ant miltuoto paviršiaus ir iškočiojame į du 0,5cm storio apvalius pagrindus.
  5. Išdėliojame ingredientus ir dedame į orkaitę kepti. Skanaus!

 

VISO: 1976 kcal, 375g angliavandenių, 57g baltymų, 31g riebalų, 0mg cholesterolio.