Lietiniai su grybų ir kiaušinių įdaru

Lietiniai su grybų ir kiaušinių įdaru

Ingredientai:

  • 300g miltų
  • aliejus
  • 300ml vandens
  • 300g grybų
  • 1 svogūnas
  • 3 kiaušiniai
  • 0,25 a.š. cukraus
  • druska ir pipirai

Gaminimas:
Išverdame ir sumalame grybus.
Išverdame kietai 2 kiaušinius.
Dubenyje pagaminame tešlą lietiniams blynams ir vandens ir miltų. Tešla turi būti skysta, kad lengva būtų pilti į keptuvę su samčiu. Į tešla dedame druskos, cukraus ir 1 kiaušinį.
Įkaitiname keptuvę ir pilame lašelį aliejaus. Samčiu semiame blynų tešlos ir pilame į keptuvę, ją paskirstome taip, kad pasidengtų visa keptuvė. Kepame po 1-2 minutes iš abiejų pusių.
Sumaltus grybus sumaišome su smulkintu svogūnu bei smulkiai supjaustytais kiaušiniais. Beriame druskos ir pipirų. Paruoštą įdarą šaukštu dedame į lietinio vidurį ir suvyniojame taip, kad įdaras neišbyrėtų.
Dar kartą įkaitiname keptuvę su 3 v.š. aliejaus ir sudedame įdarytus lietinius, kuriuos kepame po 3 minutes kol švelniai paskrunda.
Patiekiame karštus su grietine.

 

Rašyti Komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*