Bandelės su lašinukais

Bandelės su lašinukais

Ingredientai:

  • 500g kvietinių miltų
  • 7g sausų mielių
  • stiklinė pieno (apie 250ml)
  • 2v.š. cukraus
  • 2 v.š. sviesto
  • 200g rūkytų lašinukų
  • 0,5 svogūno
  • 60g džiūvėsių
  • 1 a.š. aliejaus
  • 1 kiaušinio trynys
  • kmynai
  • druska ir pipirai

Gaminimas:

Dubenyje pakaitiname pieną (iki 40-50 laipsnių) ir suberiame cukrų bei mieles ir maišydami ištirpiname.

Atskirame dubenyje sumaišome miltus su žiupsneliu druskos. Į miltus įtriname sviestą.

Supilame pieną su mielėmis ir išminkome tešlą. Tešlą minkome apie 10-15 minučių. Išminkytą tešlą uždengiame švariu rankšluosčiu ir pastatome šiltai mažiausiai 2 valandoms.

Kol tešla „auga“ pasiruošiame lašinukų įdarą.

Svogūną labai smulkiai supjaustome ir sudedame į keptuvę su šaukšteliu aliejaus ir 1-2 minutes kepame.

Lašinukus supjaustome mažais kubeliais ir sudedame į keptuvę, kur porą minučių apkepame kartu su svogūnais.

Lašinukus sudedame į dubenį, beriame džiūvėsius, truputį pipirų ir išmaišome.

Imame tešlą ir rankomis suformuojame blynelius (bandelių dydį darome pagal save) ir dedame paruošto įdaro. Suformuojame bandeles, kurias sudedame į kepimo skardą. Bandeles aptepame plaktu kiaušinio tryniu ir pabarstome kmynais.

Skardą dedame į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių, ir kepame apie 20-30 minučių (priklausomai nuo bandelių dydžio).

 

 

 

 

 

 

Rašyti Komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*