Kapotos mėsos kepsnys su rozmarinais

| 2013-02-23 | 0 Komentarų
Kapotos mesos kepsnys su rozmarinais

Ingredientai:

  • 350g kiaulienos kumpio
  • 50g riebios smulkintos mėsos
  • 1-2 šakelės šviežio rozmarino
  • 1 skiltelė česnako
  • 1 a.š.  citrinų sulčių
  • druska ir pipirai

Gaminimas:

Rozmariną kartu su česnaku sutriname.

Kiaulieną smulkiai supjaustome ir sudedame kartu su riebia mėsa į dubenį. Kartu sudedame trintus prieskonius, beriame druskos ir pipirų, pilame citrinos sultis ir viską išmaišome. Kad mėsa būtų minkštesnė, rankomis ją minkome bent kelias minutes. Mėsą marinuojame su prieskoniais parą.

Marinuotą mėsą sudedame į keramikinį indą. Mėsą suslegiame, kad kepant gabaliukai neatsiskirtų. Keramikinį indą dedame į didesnį kepimo indą, kurį iki pusės pripilame vandens.

Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių ir dedame kepti kiaulienos kepsnį. Kepame apie 45-55 minutes vis pašakstydami kepsnį susikaupusiomis mėsos sultimis.

Iškeptą kepsnį išimame iš orkaitės ir 5 minutėms paliekame atvėsti.

Patiekdami kepsnį papuošiame šakele rozmarino.

Šis kepsnys puikiai tiks su bulvių koše ar šviežių daržovių salotomis.

 

 


Kiti receptai iš tų pačių ingredientų: , , ,

Kategorija: Kiaulienos patiekalai


Palikite komentarą