Ingridientai
- 1 kg kiaulienos faršo
- 2 saliero lapkočiai
- 100g poro
- 4 vnt pievagrybių
- 4 v.š. sviesto
- 3 skiltelės česnako
- 150g šviežios šoninės
- 1 a.š. persilado prieskonių
- 2 kiaušiniai
- 100g džiūvėsių
- druska ir pipirai
Gaminimas
Kiaulienos faršą sumaišome su persiladu, smulkintu česnaku, žiupsneliu druskos ir pipirų, kiaušiniais bei džiūvėsiais. Šoninę supjaustome juostelėmis.
Įkaitiname keptuvę su sviestu ir sudedame smulkintus salierus, porus ir pievagrybius ir kepame juos apie 4-6 minutes ant vidutinės ugnies.
Įkaitiname orkaitę iki 190 laispnių.
Ant kepimo folijos išklojame išdėliojame šoninę ir mėsos faršą (1,5 cm storio), per vidurį sudedame salierų ir porų įdarą. Imame už kraštų foliją ir keldami kraštus uždengiame įdarą faršu, galus užspaudžiame (kaip maltinį). Dedame kepsnį su folija į kepimo skardą, pilame pusę stiklinės vandens ir dedame į orkaitę kur kepame apie 1valandą. Likus kepti 15 minučių, atidengiame foliją, kad viršus apskrustų.
Faršo kepsnį su salieru ir porų įdaru patiekiame su salierų padažu bei keptomis daržovėmis.
Parašykite komentarą