RSSKategorija: Kiaulienos patiekalai

Aštrus kiaulienos kepsnys

Aštrus kiaulienos kepsnys

Ingredientai: 1kg kiaulienos nugarinės išpjovos 1 citrina 70g aliejus raudonas čili pipiras 6 skiltelės česnako druska ir pipirai Gaminimas: Mėsą supjaustyti ~2cm storio kepsniais. Sutarkuoti česnaką ir sumaišyti jį su druska, pipirais, smulkintu čili pipirų, aliejumi bei citrinos sultimis ir gauta mase gerai įtrinti kepsnius. Kepsnius su prieskoniais dėti į šaldytuvą 2 valandoms. Išmarinuotus kepsnius [...]

Skaityti toliau

Kiaulienos žlėgtainis su morkomis

Kiaulienos žlėgtainis su morkomis

Ingredientai: 700g kiaulienos karkos 200g liesos kiaulienos 2 morkos 0,02 a.š. cinamono 0,25 a.š. maltų juodųjų pipirų 0,25 a.š. maltų lauro lapų druska Gaminimas: Kiaulienos karką dedame į pasūdytą vandenį ir verdame apie 2 valandas. Praėjus valandai, į tą patį puodą dedame liesą mėsą ir baigiame virti kartu su karka. Nenuluptas morkas išverdame truputį pasūdytame [...]

Skaityti toliau

Faršu įdaryta cukinija

Faršu įdaryta cukinija

Ingredientai: 1 geltonoji cukinija 350g kiaulienos faršo 1 kiaušinis 2 skiltelės česnako 6 bulvės 400g kalafioro aliejus druska ir pipirai Gaminimas: Bulves nulupame ir supjaustome stambiais kubeliais. Kalafiorą susmulkiname šakelėmis ir kartu su bulvėmis sumaišome su pora šaukštų aliejaus, trupučiu druskos ir pipirų. Cukiniją supjaustome storais griežinėliais (5-7cm) iš išskobiame vidų. Kiaulienos faršą sumaišome su [...]

Skaityti toliau

Sluoksniuotas faršo ir cukinijų troškinys

Sluoksniuotas faršo ir cukinijų troškinys

Ingredientai: 500g kiaulienos faršo 1 poras 3-4 pomidorai 2 nedidelės cukinijos 1 kiaušinis 200ml grietinėlės 2-3 v.š. miltų 4 skiltelės česnako 4 bulvės 200ml sultinio/vandens 2 v.š. sviesto druska ir pipirai Gaminimas: Kiaulienos faršą dubenyje sumaišome su kiaušiniu, smulkintu česnaku, puse smulkinto poro, 1 šaukštu sviesto, žiupsniu druskos ir pipirų. Troškinimo puodą ištepame sviestu ir [...]

Skaityti toliau

Troškinti kotletai su džiovintais grybais

Troškinti kotletai su džiovintais grybais

Ingredientai: 500g kiaulienos faršo 3 skiltelės česnako 2 a.š. smulkintų džiovintų grybų 1 didelis kiaušinis 2 v.š. džiūvėsių (arba dvi riekės mirkytos baltos duonos) 1 didelis svogūnas 150g saliero šaknies 3 v.š. grietinės 0,5 v.š. miltų 100ml sultinio aliejus druska ir pipirai Gaminimas: Į kiaulienos faršą dedame smulkintus česnakus, 1 a.š. džiovintų grybų, kiaušinį, džiūvėsius, [...]

Skaityti toliau

Kiaulienos kepsniai su paprikomis

Kiaulienos kepsniai su paprikomis

Ingredientai: 4 kiaulienos išpjovos kepsniai geltona paprika raudona paprika 2 skiltelės česnako 2 v.š. sviesto 50ml sultinio 100ml pomidorų sulčių 1 v.š. grietinės 2 v.š. aliejaus druska ir pipirai Gaminimas: Įkaitiname keptuvę su aliejumi. Kiaulienos kepsnius pabarstome druska ir pipirais, sudedame į keptuvę ir ant stiprios ugnies kepame po 3 minutes iš kiekvienos pusės. Paprikas [...]

Skaityti toliau

Kapotos mėsos kepsnys su rozmarinais

Kapotos mėsos kepsnys su rozmarinais

Ingredientai: 350g kiaulienos kumpio 50g riebios smulkintos mėsos 1-2 šakelės šviežio rozmarino 1 skiltelė česnako 1 a.š.  citrinų sulčių druska ir pipirai Gaminimas: Rozmariną kartu su česnaku sutriname. Kiaulieną smulkiai supjaustome ir sudedame kartu su riebia mėsa į dubenį. Kartu sudedame trintus prieskonius, beriame druskos ir pipirų, pilame citrinos sultis ir viską išmaišome. Kad mėsa [...]

Skaityti toliau

Kiaulienos šoninės troškinys su kalafiorais ir laiškiniais česnakais

Kiaulienos šoninės troškinys su kalafiorais ir laiškiniais česnakais

Ingredientai: 400g virtos kiaulienos šoninės 50g laiškinių česnakų 200g kalafioro šakelė petražolių 2 v.š. sviesto 4 v.š. krienų 0,5 v.š. miltų (nebūtina) 3 v.š. grietinės 0,5a.š. gelsvės druska ir pipirai Gaminimas: Kalafiorus susmulkiname ir sudedame į verdantį pasūdytą vandenį, kur verdame ne ilgiau kaip 3-4 minutes (kad liktų truputi traškūs). Išvirtus nusausiname. Kiaulienos šoninę supjaustome [...]

Skaityti toliau

Marinuotos šoninės guliašas

Marinuotos šoninės guliašas

Ingredientai: 400g kiaulienos šoninės 3 v.š. acto 1 lauro lapas 1 v.š. aliejaus 1 a.š. cukraus 1 morka 1 svogūnas 2 v.š. grietinės 100g pomidorų padažo druska ir pipirai Gaminimas: Šoninę supjaustome nedideliais gabaliukais/ šiaudeliais ir dubenyje gerai išminkome su actu, cukrumi, aliejumi, lauro lapu, žiupsneliu druskos ir pipirų. Mėsą paliekame bent 10 valandų. Ant [...]

Skaityti toliau

Čenachai su kiauliena ir grikiais

Čenachai su kiauliena ir grikiais

Ingredientai: 500-600g liesos kiaulienos 400g grikių 2 svogūnai 1 morka 100g rūkytos kiaulienos šoninės 4 skiltelės česnako 800 ml sultinio 4 v.š. grietinės (nebūtina) 4 lauro lapai 3 v.š. aliejaus druska ir pipirai Gaminimas: Svogūną nulupmae ir supjaustome kubeliais. Morką nulupame ir sutarkuojame. Kiaulienos šoninę supjaustome nedideliais gabaliukais. Įkaitiname keptuvę su 2 šaukštais aliejaus ir [...]

Skaityti toliau