Mėsos kukuliai įdaryti džiovintomis slyvomis ir abrikosais

Mėsos kukuliai įdaryti džiovintomis slyvomis ir abrikosais

Ingredientai

  • 1 arb. š. Druskos
  • 1 arb. š. Maltų juodųjų pipirų
  • 2vnt. Kiaušinių
  • 200g Džiūvėsėlių
  • 50ml Vandens
  • 1000g Jautienos faršo
  • 3vnt. Česnako skiltelių
  • 1 valg. š. Sviesto
  • 50g Slyvų (džiovintų)
  • 50g Abrikosų (džiovinti)

Gaminimas

  1. Slyvas užmerkiame šiltame vandenyje bent valandai, o abrikosus 30 minučių.
  2. Į jautienos faršą beriame druskos ir pipirų, sudedame smulkintą česnaką, 1 kiaušinį ir 150g džiūvėsių. Rankomis faršą labai gerai išminkome ir dedame į šaldytuvą bent 30 minučių.
  3. Išmirkytas slyvas ir abrikosus supjaustome nedideliais kubeliais.
  4. Imame saują faršo ir formuojame kukulius į kurių vidų dedame po šaukštelį džiovintų vaisių.
  5. Dubenėlyje išplakame kiaušinį.
  6. Suformuotus kukulius pamirkome plaktame kiaušinyje ir apvoliojame džiūvėsiuose. Sudedame į skardą, ištiestą kepimo popieriumi (popierių aptepame sviestu) ir dedame į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių, kur kepame apie 20-30 minučių.
  7. Jei kukuliai labai kimba prie popieriaus, pilame 50ml vandens.

VISO: 3184 kcal, 231g angliavandenių, 228g baltymų, 155g riebalų, 1028mg cholesterolio.
 

Rašyti Komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*