Keptas jautienos vyniotinis

Keptas jautienos vyniotinis

Ingredientai:

  • 700g jautienos išpjovos
  • 2 v.š. garstyčių
  • 1 svogūnas
  • 50g miltų
  • 50g krapų
  • 500l sultinio
  • 150g kiaulienos šoninės
  • druska ir pipirai

Gaminimas:
Jautieną išpjaustome taip, kad gautume vieną mėsos išklotinę (apie 0,8-1cm storio). Visą išklotinę aptepame garstyčiomis, pabarstome druska ir pipirais.
Kiaulienos šoninę supjaustome ir pakepame keptuvėje kartu su smulkintu svogūnu. Riebalus nupilame o spirgučius su svogūnais beriame ant jautienos išklotinės. Pabarstome krapais. Paruoštą jautieną suvyniojame į vyniotinį ir perrišame siūlu, kad neišsivyniotų.
Į keptuvę supilame riebalus nuo šoninės ir dedame jautienos vyniotinį, kurį apskrudiname iš visų pusių.
Apskrudusį vyniotinį dedame į kepimo indą.
Į keptuvę su likusiais riebalais beriame miltus, pakepame minutę ir supilame sultinį. Maišome ir kaitiname padažą, kol pradedame tirštėti. Paruoštą padažą pilame ant apkepto vyniotinio.
Kepimo indą su vyniotiniu ir padažu uždengiame folija ir dedame į orkaitę, kur 180 laipsnių temperatūroje
kepame apie 1,5 valandos.
Iškeptą jautienos vyniotinį prieš patiekdami atvėsiname 10 minučių.
Patiekalą patiekiame šiltą su mėgiamu garnyru ir salotomis.

 

Comments are closed.