Jautienos suktinukai garstyčių padaže

Jautienos suktinukai garstyčių padaže

Ingredientai:

  • 8 jautienos kepsnių gabaliukų
  • 1 morka
  • 1 svogūnas
  • 4 v.š. garstyčių
  • 200g grietinėlės
  • 4 v.š. sviesto
  • 50g petražolių
  • 8 juostelės kiaulienos šoninės
  • 4 skiltelės česnako
  • 2 v.š. miltų
  • 200ml sultinio
  • druska ir pipirai

Gaminimas:
Jautienos kepsnius pamušame, pabarstome druska ir pipirais ir gera įtriname smulkintu česnaku. Suvyniojame kepsnius į vyniotinius ir apvyniojame kiaulienos šonine. Perveriame mediniu smeigtuku,kad neišsivyniotų.
Morką nulupame ir sutarkuojame.
Svogūną susmulkiname.
Į puodą dedame sviestą ir morkas su svogūnais, kuriuos kepame apie 4 minutes. Po to supilame sultinį ir verdame daržoves apie 5 minutes.
Grietinėlę sumaišome su miltais ir supilame į puodą su sultiniu. Sudedame garstyčias, beriame druskos ir pipirų, išmaišome ir į padažą sudedame jautienos suktinukus su šonine. Uždengiame puodą ir ant silpnos ugnies troškiname apie 50 minučių.
Likus 2-3 minutėms iki gaminimo pabaigos, į puodą suberiame smulkintas petražoles.
Jautienos suktinukus garstyčių padaže patiekiame šiltus su virtomis bulvėmis.

 

Rašyti Komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*