Jautienos lazanija su špinatais ir pievagrybiais

Jautienos lazanija su špinatais ir pievagrybiais

Ingredientai:

  • 9 lazanijos lakštai
  • 400g jautienos faršo
  • 250g pievagrybių
  • 1 svogūnas
  • 1 skiltelė česnako
  • 300g pomidorų
  • 100g špinatų
  • 2 v.š. aliejaus
  • 400ml pieno
  • 3 v.š. miltų
  • 2 v.š. sviesto
  • 50g parmezano sūrio
  • 1 a.š. cukraus
  • 1 a.š. raudonėlio
  • 0,5 a.š. baziliko
  • druska ir pipirai

Gaminimas:
Špinatus smulkiai supjaustome, nuplikome verdančiu vandeniu ir nusausiname.
Kad lazanija greičiau iškeptų, galime makaronų lakštus sudėti į verdantį vandenį ir apvirti 2-3 minutes.
Įkaitiname keptuvę su 2 šaukštais aliejaus ir sudedame smulkintą svogūną, kurį kepame 3-5 minutes ant vidutinės ugnies. Į keptuvę sudedame supjaustytus pomidorus bei pievagrybius, beriame druskos ir pipirų ir kepame dar 5-8 minutes. Likus kepti 2 minutėms suberiame baziliką. Iškeptas daržoves sudedame į dubenį.
Keptuvę įkaitiname su likusiu aliejumi ir sudedame jautienos faršą, kurį kepame apie 4-5 minutes. Į faršą beriame druskos ir pipirų, sudedame smulkintą skiltelę česnako, raudonėlį, išmaišome ir dar porą minučių kepame.
Kepimo indą ištepame trupučiu riebalų ir dedame tris lazanijos makaronus ant dugno. Ant makaronų dedame porą šaukštų keptų daržovių, ant daržovių dedame nedaug apkepto jautienos faršo ir pabarstome trupučiu špinatų.Dedame antrą sluoksnį lazanijos makaronų ir vėl iš naujo dedame daržovių sluoksnį, mėsos sluoksnį, špinatų ir paskutinį makaronų sluoksnį. Sudėjus paskutinius sluoksnius pabarstome trupučiu tarkuoto parmezano sūrio.
Dubenyje išlydome sviestą ir suberiame miltus, kuriuos 1-2 minutes kepame. Viską užpilame pienu ir ant silpnos ugnies kaitiname padažą, kol jis ima tirštėti. Beriame truputį druskos, išmaišome ir nuimame nuo ugnies. Paruoštą padažą pilame ant lazanijos.
Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių.
Dedame jautienos lazaniją į orkaitę ir kepame apie 35-40 minučių.
Jautienos lazaniją su špinatais ir pievagrybiais patiekiame šiltą.

 

One Comment

  1. Dariau šiemet panašų iš alyvų žiedų, gavosi kvnpaus Reiks ir iš bezdžių pabandyti, tikiuosi skonis ne visai toks kaip kvapas? Mes bezdžiais vadindavom

Rašyti Komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*