Jautienos kukuliai su morkų įdaru

Ingredientai:

  • 700g jautienos faršo
  • 3 morkos
  • 4 skiltelės česnako
  • 1 v.š. sojų padažo
  • 0,5 a.š. cukraus
  • 0,5 a.š. čili prieskonių
  • 1 kiaušinis
  • 70g džiūvėsių
  • 3 v.š. aliejaus
  • 1 v.š. miltų
  • druska ir pipirai

Gaminimas:
Jautienos faršą sumaišome su kiaušiniu, džiūvėsiais, sojų padažu, cukrumi, 2 skiltelėm smulkinto česnako, čili prieskoniais bei žiupsneliu druskos. Faršą bent 30 minučių paliekame šaldytuve.
Morkas nulupame ir sutarkuojame. Įkaitiname keptuvę su 3 v.š. aliejaus ir sudedame morkas, kurias kepame apie 7 minutes. Į keptuvę sudedame likusį smulkintą česnaką, miltus, beriame truputį druskos ir pipirų ir baigiame kepti morkas.
Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių.
Imame po saują faršo, suformuojame delne blynelius ir po šaukštelį dedame paruošto keptų morkų įdaro. Suformuojame kukulius ir sudedame juos į kepimo skardą, išteptą trupučiu riebalų. Kišame kukulius į orkaitę ir kepame apie 25-35 minutes (jei kukuliai didesni, tai ir kepame ilgiau).
Iškeptus jautienos kukulius su morkų įdaru patiekiame šiltus su garnyru.

 

Rašyti Komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*