Jautienos kebabas su daržovėmis

Jautienos kebabas su daržovėmis

Ingredientai

  • 0.5 arb. š. Druskos
  • 0.5 arb. š. Maltų juodųjų pipirų
  • 2 valg. š. Alyvuogių aliejaus
  • 200g Pievagrybių
  • 1vnt. Lavašų
  • 400g Vyšninių pomidorų
  • 0.3 valg. š. Rozmarino
  • 3vnt. Česnako skiltelių
  • 1vnt. Paprikų (žaliųjų)
  • 1vnt. Raudonųjų svogūnų
  • 450g Jautienos išpjovos
  • 2 valg. š. Citrinos sulčių

Gaminimas

  1. Jautieną supjaustome 2x2cm dydžio gabaliukais.
  2. Dubenyje mėsą sumaišome (masažuojame) su citrinų sultimis, druska ir pipirais, rozmarinais bei smulkintu česnaku. Marinuojame mažiausiai valandą.
  3. Papriką supjaustome dideliais gabaliukais, svogūną pjauname pusiau ir tas puses dar į keturias dalis.
  4. Dubenyje sumaišome paprikas, svogūnus, vyšninius pomidorus, pievagrybius su aliejumi, beriame druskos ir pipirų.
  5. Ant medinių iešmelių suveriame ingredientus lyg šašlyką (mėsa, paprika, svogūnas, mėsa ir t.t.).
  6. Ant atskirų iešmelių suveriame pomidorus bei pievagrybius.
  7. Įkaitiname keptuvę (geriausia špižinę) su šaukštu aliejaus ir dedame paruoštus kebabus. Kepame apie 10 minučių ant stipresnės ugnies labai dažnai apversdami.
  8. Patiekdami į lėkštę dedame iešmelį su mėsa, pomidorų-pievagrybių iešmelį ir lavašo.

VISO: 1080 kcal, 65g angliavandenių, 115g baltymų, 41g riebalų, 320mg cholesterolio.
 

Rašyti Komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*