Graikiški sluoksniuotos tešlos mėsos pyragėliai

Graikiški sluoksniuotos tešlos mėsos pyragėliai

Ingredientai

  • 0.5 arb. š. Druskos
  • 0.5 arb. š. Maltų juodųjų pipirų
  • 100g Sviesto
  • 200g Parmezano sūrio
  • 3vnt. Kiaušinių
  • 1 arb. š. Rudonėlio
  • 200g Pomidorų padažo
  • 0.25 arb. š. Cinamono
  • 800g Jautienos faršo
  • 2vnt. Svogūnų
  • 12vnt. Sloksniuotos tešlos lakštų

Gaminimas

  1. Įkaitiname keptuvę su aliejumi. Sudedame faršą su svogūnais ir kepame apie 10 minučių dažnai maišydami.
  2. Apkepus mėsai sudedame pomidorų padažą, beriame druskos, pipirų, raudonėlį bei cinamoną.
  3. Atskirame dubenyje suplakame 2 kiaušinus su sūriu. Atvėsus mėsai su padažu supilame kiaušinių plakinį ir išmaišome.
  4. Po vieną pusę tešlos lakštų aptepame sviestu. Ant vieno tešlos lakšto dedame kitą (sviestu į vidų) ir šakute užspaudžiame 3 kraštus (padarome lyg kišenę).
  5. Pro paliktą tarpą dedame mėsos įdarą ir lygiai taip pat užspaudžiame kraštą šakute. Peiliu padarome po vieną skylutę pyragėlio viršuje, kad išeitų garai.
  6. Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi ir sudedame paruoštus pyragėlius su mėsa.
  7. Išplakame kiaušinį dubenėlyje ir plakiniu aptepame pyragėlių viršų.
  8. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių ir dedame kepimo skardą su pyragėliais. Kepame apie 15-20 minučių.
  9. Patiekiame šiltus.

VISO: 7598 kcal, 507g angliavandenių, 459g baltymų, 476g riebalų, 1263mg cholesterolio.
 

Rašyti Komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*