Graikiški mėsos kukuliai su pomidorų padažu

Graikiški mėsos kukuliai su pomidorų padažu

Ingredientai

  • 1 arb. š. Druskos
  • 1 arb. š. Maltų juodųjų pipirų
  • 100g Svogūnų
  • 30g Česnakų
  • 2 valg. š. Alyvuogių aliejaus
  • 2 arb. š. Paprikos miltelių
  • 50ml Sauso balto vyno
  • 30g Petražolių
  • 1 arb. š. Aitriųjų paprikų (maltų)
  • 350g Kiaulienos faršo
  • 1vnt. Kiaušinių
  • 50g Džiūvėsėlių
  • 400g Konservuotų pomidorų
  • 0.5 arb. š. Muskato
  • 0.33 valg. š. Balzamiko acto
  • 3 arb. š. Kumino
  • 1 arb. š. Cukraus
  • 450g Jautienos faršo
  • 50ml Raudonas vyno

Graikiški mėsos kukuliai, tradiciškai vadinami „Keftethes“, tai vienas populiariausių mėsos patiekalų Graikijoje. Kukuliai patiekiami su pačiais įvairiausiais padažais bei garnyrais. Čia pateiksime raudonojo pomidorų padažo receptą.

Gaminimas

  1. Padažą pagaminti itin lengva. Tiesiog į įkaitintą keptuvę sudedame vieną smulkintą svogūną, pusę turimų česnakų, 1-2 minutes pakepus sudedame likusius produktus (pomidorus, vyną, pusę šaukštelio aitriųjų paprikų, balzamiko actą, petražoles, cukrų, šiek tiek pipirų bei druskos ir viską išmaišome. Paliekame ant pačios silpniausios ugnies, kol pagaminsime kukulius.
  2. Į didesnį indą sudedame likusius produktus ir švariomis rankomis išminkome.
  3. Iš paruoštos mėsos drėgnomis rankomis (taip nekibs mėsa prie rankų) formuojame nedidelius kukulius ir dedame į įkaitintą keptuvę su aliejumi. Kepame kukulius iš visų pusių, kol gražiai paruduos. Iškeptus kukulius dedame į uždengiamą indą, kad neatvėstų.
  4. Patiekime kukulius užpiltus paruoštu padažu bei pagardintais žolelėmis.
  5. Šie kukuliai valgomi tiek su juoda rugine duona, tiek su makaronais.

VISO: 2697 kcal, 88g angliavandenių, 145g baltymų, 268g riebalų, 714mg cholesterolio.
 

Rašyti Komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*