Faršo kepsnys su feta sūrio ir džiovintų pomidorų įdaru

Faršo kepsnys su feta sūrio ir džiovintų pomidorų įdaru

Ingredientai:

  • 800kg jautienos faršo
  • 200g kiaulienos faršo
  • 2 skiltelės česnako
  • 0,5 a.š. kmynų
  • 150g feta sūrio
  • 100g saulėje džiovintų pomidorų
  • druska ir pipirai
  • 1 kiaušinis
  • 150g džiūvėsių
  • 2 v.š. aliejaus

Gaminimas:
Jautienos faršą sumaišome su kiaulienos faršu, smulkintu česnaku, kmynais, 1 a.š. druskos, 0,5 a.š. pipirų, kiaušiniu, džiūvėsiais. Rankomis gerai išminkome mėsą ir bent pusvalandžiui dedame į šaldytuvą.
Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių.
Ištepame kepimo skardą (nedidelę) 1 šaukštu aliejaus ir sudedame pusę paruošto faršo. Ant faršo dedame gabaliukais smulkintą fetos sūrį bei pusiau perpjautus pomidorus. Ant sūrio su pomidorais dedame likusį faršą ir rankomis suformavę lygų paviršių aptepame jį likusiu šaukštu aliejaus.
Dedame kepsnį į orkaitę, kur kepame apie 1,2 valandos.
Faršo kepsnį su feta sūrio ir džiovintų pomidorų įdaru patiekiame šiltą su virtų kruopų ar šviežių salotų garnyru.

 

Rašyti Komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*