RSSKategorija: Jautienos ir veršienos patiekalai

Jautiena pievagrybių padaže užkepta su bulvių koše

Jautiena pievagrybių padaže užkepta su bulvių koše

Ingredientai: 600g liesos jautienos 200g pievagrybių 1 svogūnas 2 skiltelės česnako 3 v.š. aliejaus 4 v.š. grietinės 1 v.š. miltų 8 bulvės 150ml pieno 2 v.š. sviesto 100ml sultinio 60g parmezano sūrio (nebūtina) 40 a.š. šviežių svogūnų laiškų (nebūtina) druska ir pipirai Gaminimas: Bulves nulupame ir supjaustę nedideliais gabaliukais išverdame pasūdytame vandenyje. Išvirtas bulves nusausiname [...]

Skaityti toliau

Jautienos gabaliukai su keptomis bulvėmis ir daržovėmis

Jautienos gabaliukai su keptomis bulvėmis ir daržovėmis

Ingredientai: 300g jautienos 6 bulvės 1 raudonas svogūnas 50g svogūnų laiškų 1 morka 200g šparaginių pupelių 70g aliejaus 150g grietinėlės 2 česnako skiltelės druska ir pipirai Gaminimas: Bulves nulupame (jei šviežios, tai pakanka nuplauti) ir supjaustome nedideliais kubeliais. Jautieną supjaustome taip pat nedideliais kubeliais. Svogūną susmulkiname, morką nulupame ir supjaustome griežinėliais. Įkaitiname keptuvę su 2 [...]

Skaityti toliau

Jautienos lazanija su špinatais ir pievagrybiais

Jautienos lazanija su špinatais ir pievagrybiais

Ingredientai: 9 lazanijos lakštai 400g jautienos faršo 250g pievagrybių 1 svogūnas 1 skiltelė česnako 300g pomidorų 100g špinatų 2 v.š. aliejaus 400ml pieno 3 v.š. miltų 2 v.š. sviesto 50g parmezano sūrio 1 a.š. cukraus 1 a.š. raudonėlio 0,5 a.š. baziliko druska ir pipirai Gaminimas: Špinatus smulkiai supjaustome, nuplikome verdančiu vandeniu ir nusausiname. Kad lazanija [...]

Skaityti toliau

Su pomidorais troškinti jautienos kotletai

Su pomidorais troškinti jautienos kotletai

Ingredientai: 700g jautienos faršo 2 skiltelės česnako 1 kiaušinis 70g džiūvėsių 1 v.š. majonezo 1kg pomidorų 2 svogūnai 200ml sultinio/vandens 1 raudonas čili pipiras 2 v.š. citrinos sulčių 1 a.š. cukraus aliejus druska ir pipirai Gaminimas: Jautienos faršą sumaišome su kiaušiniu, majonezu, smulkintu česnaku, džiūvėsiais ir trupučiu druskos bei pipirų. Įkaitiname keptuvę su aliejumi ir [...]

Skaityti toliau

Jautienos kukuliai su morkų įdaru

Jautienos kukuliai su morkų įdaru

Ingredientai: 700g jautienos faršo 3 morkos 4 skiltelės česnako 1 v.š. sojų padažo 0,5 a.š. cukraus 0,5 a.š. čili prieskonių 1 kiaušinis 70g džiūvėsių 3 v.š. aliejaus 1 v.š. miltų druska ir pipirai Gaminimas: Jautienos faršą sumaišome su kiaušiniu, džiūvėsiais, sojų padažu, cukrumi, 2 skiltelėm smulkinto česnako, čili prieskoniais bei žiupsneliu druskos. Faršą bent 30 [...]

Skaityti toliau

Troškinti rauginti kopūstai su jautiena

Troškinti rauginti kopūstai su jautiena

Ingredientai: 500g raugintų kopūstų 500g jautienos mėsos 2 v.š. aliejaus 0,25 a.š. čili prieskonių 1 lauro lapas 1 v.š. tamsaus sojų padažo 1 v.š. acto 1 a.š. cukraus 1 svogūnas 3 v.š. gyvulinių riebalų druska ir pipirai Gaminimas: Raudintus kopūstus sudedame į puodą ir užpilame vandeniu, kad apsemtų. Dedame lauro lapą, beriame truputį druskos ir [...]

Skaityti toliau

Jautienos suktinukai garstyčių padaže

Jautienos suktinukai garstyčių padaže

Ingredientai: 8 jautienos kepsnių gabaliukų 1 morka 1 svogūnas 4 v.š. garstyčių 200g grietinėlės 4 v.š. sviesto 50g petražolių 8 juostelės kiaulienos šoninės 4 skiltelės česnako 2 v.š. miltų 200ml sultinio druska ir pipirai Gaminimas: Jautienos kepsnius pamušame, pabarstome druska ir pipirais ir gera įtriname smulkintu česnaku. Suvyniojame kepsnius į vyniotinius ir apvyniojame kiaulienos šonine. [...]

Skaityti toliau

Keptos tortilijos su jautiena

Keptos tortilijos su jautiena

Ingredientai: *4 tortilijos lakštai *2-3 v.š. aliejaus *300g jautienos faršo *1 saliero lapkotis *2 čili pipirai *1 svogūnas *2 pomidorai *150g fermentinio sūrio *druska ir pipirai *0,5 a.š. malto kumino *grietinė Gaminimas: Į keptuvę sudedame jautienos faršą ir kepame 15 minučių. Po 15 minučių sudedame smulkintą salierą, pjaustytus pomidorus,svogūną, čili pipirus, kuminą, beriame druskos ir [...]

Skaityti toliau

Keptas jautienos vyniotinis

Keptas jautienos vyniotinis

Ingredientai: 700g jautienos išpjovos 2 v.š. garstyčių 1 svogūnas 50g miltų 50g krapų 500l sultinio 150g kiaulienos šoninės druska ir pipirai Gaminimas: Jautieną išpjaustome taip, kad gautume vieną mėsos išklotinę (apie 0,8-1cm storio). Visą išklotinę aptepame garstyčiomis, pabarstome druska ir pipirais. Kiaulienos šoninę supjaustome ir pakepame keptuvėje kartu su smulkintu svogūnu. Riebalus nupilame o spirgučius [...]

Skaityti toliau

Faršo suktinukai su sūriu ir šonine

Faršo suktinukai su sūriu ir šonine

Ingredientai: *700g mėsos faršo *2 skiltelės česnako *150g fermentinio sūrio *1 kiaušinis *100g džiūvėsių *250g kiaulienos šoninės *0,5 a.š. mėgiamų mėsos prieskonių *druska ir pipirai *3 v.š. aliejaus Gaminimas: Faršą sumaišome su džiūvėsiais, kiaušiniu, smulkintu česnaku, žiupsneliu druskos ir pipirų bei mėsos prieskoniais. Paliekame faršą bent 30 minučių šaldytuve. Faršą padaliname į 10 dalių. Sūrį [...]

Skaityti toliau