Bulvių ir porų užkepėlė su mėsos kukuliais

Bulvių ir porų užkepėlė su mėsos kukuliais

Ingredientai:

  • 500g mėsos faršo
  • 2 skiltelės česnako
  • 1 kiaušinis
  • 0,5 a.š. kmynų
  • 2 porai
  • 8 bulvės
  • 300ml pieno
  • 3 v.š. miltų
  • 2 v.š. aliejaus
  • 1 v.š. sviesto
  • 1 v.š. vegetos prieskonių
  • druska ir pipirai

Gaminimas:
Faršą sumaišome su smulkintu česnaku, kiaušiniu, žiupsniu druskos ir pipirų, 0,25 a.š. kmynų. Iš rašo suformuojame nedidelius kukulius.
Bulves nulupame ir supjaustome riekėmis, kurias dubenyje sumaišome su aliejumi, likusiais kmynais ir vegetos prieskoniais. Sudedame bulves į kepimo indą, ant viršaus barstome supjaustytus porus ir sudedame faršo kukulius.
Įkaitiname keptuvę su 1 šaukštu sviesto ir suberiame miltus, kuriuos kepame ne ilgiau nei minutę. Supilame į keptuvę pieną, beriame druskos ir pipirų ir ant silpnos ugnies kaitiname apie 4 minutes. Paruoštą padažą pilame į kepimo indą su bulvėmis ir kukuliais. dedame į orkaitę ir kepame 45-50 minučių.
Bulvių ir porų užkepėlę su mėsos kukuliais patiekiame šiltą.

 

Rašyti Komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*