Avienos kukuliai su jogurtiniu mėtų padažu

Avienos kukuliai su jogurtiniu mėtų padažu

Ingredientai

  • 0.5 arb. š. Druskos
  • 0.5 arb. š. Maltų juodųjų pipirų
  • 5g Česnakų
  • 2 valg. š. Alyvuogių aliejaus
  • 4 arb. š. Kalendros miltelių
  • 15ml Citrinos sulčių
  • 0.5 arb. š. Aitriųjų paprikų (maltų)
  • 1vnt. Kiaušinių
  • 50g Džiūvėsėlių
  • 5g Svogūnų laiškų
  • 100g Natūralaus jogurto
  • 2 valg. š. Mėtų
  • 0.5 arb. š. Kumino miltelių
  • 500g Avienos (maltos)
  • 4vnt. Pitų

Gaminimas

  1. Pirmiausia įkaitiname orkaitę iki 180laipsnių.
  2. Į indą sudedame maltą avieną, kiaušinį, džiūvėsius, kalendrą, kuminą, aštraus pipiro miltelius, smulkintus svogūnų laiškus bei druską, gerai išminkome faršą.
  3. Išminkius mėsą, formuojame kukulius ir dedame į aliejumi išteptą kepimo skardą. Dedame mėsos kukulius į orkaitę ir kepame apie 20-25 minutes.
  4. Kol kukuliai kepa, paruošiame padažą. Indelyje elektriniu maišytuvu sumaišome jogurtą, smulkintą česnaką, 2 valg. š. mėtų, citrinų sultis ir žiupsnelį druskos. Į paruoštą padažą sudedame likusius smulkintus mėtų lapelius ir dedame padažą į šaldytuvą 20 minučių.
  5. Iškepus kukuliams, į pitos vidų dedame 1,5 valg. š. jogurtinio mėtų padažo ir ant viršaus po du ar tris kukulius.
  6. Patiekalą papuošiame mėtų šakelėmis.

VISO: 1946 kcal, 181g angliavandenių, 135g baltymų, 73g riebalų, 197mg cholesterolio.
 

Rašyti Komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*