Aviena, troškinta raudoname vyne

Aviena, troškinta raudoname vyne

Ingredientai:

  • 700g avienos
  • 4 svogūnai
  • 350ml raudono sauso vyno
  • 2 raudonos paprikos
  • 1 a.š. kumino (tinka ir kmynai)
  • 2 v.š. sviesto
  • druska ir pipirai

Gaminimas:
Avieną supjaustome nedideliais kubeliais ir sudedame į stiklinį kepimo indą. Beriame kuminą, druskos bei pipirų ir uždengę dedame į orkaitę, kur troškiname mėsą apie 35 minutes.
Svogūnus nulupame ir supjaustome į keturias dalis. Paprikas supjaustome stambiais gabalais. Įkaitiname keptuvę su sviestu ir pakepiname daržoves. Kepiname ant stiprios ugnies apie 4 minutes, dažnai maišydami. Iškeptas daržoves dedame į stiklinį kepimo indą kartu su mėsa ir uždengę troškiname dar apie 35 minutes. (jei labai daug vyno nugaruoja, pilame truputį vandens).
Avieną, troškintą raudoname vyne, patiekiame šiltą.

 

Rašyti Komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*