RSSKategorija: Avienos ir ėrienos patiekalai

Su pomidorais troškinta aviena

Su pomidorais troškinta aviena

Ingredientai: 700g avienos 1 svogūnas 6 pomidorai 30 kalendros lapelių 2 v.š. sviesto 50ml raudono vyno (nebūtina) druska ir pipirai Gaminimas: Avieną supjaustome nedideliais kubeliais, sudedame į puodą, užpilame 0,5l vandens ir verdame mėsą apie 35 minutes. Atskirame puode užverdame 1l vandens ir užpilame ant pomidorų, kad nusiluptų odelė (palaikome karštame vandenyje apie 3 minutes). [...]

Skaityti toliau

Troškinta aviena su rozmarinais ir bulvėmis

Troškinta aviena su rozmarinais ir bulvėmis

Ingredientai: 700g avienos 6 bulvės 50g rozmarino (gali būt džiovintos šakelės) 2 v.š. sviesto 400ml vandens 4 svogūnai druska ir pipirai Gaminimas: Avienos mėsą supjaustome kubeliais ir sudedame į puodą. Užpilame mėsą vandeniu, beriame truputį druskos ir ant vidutinės ugnies verdame apie 40 minučių. Svogūnus ir bulves nulupame ir pjauname į keturias dalis. Supjaustytas daržoves [...]

Skaityti toliau

Troškinta aviena su kariu ir kalendra

Troškinta aviena su kariu ir kalendra

Ingredientai: 700g avienos 150 šviežios kalendros 1 v.š. kario 400ml vandens 0,25 a.š. cinamono 0,5 a.š. čili pipiro prieskonių 1 a.š. cukraus druska ir pipirai Gaminimas: Avieną supjaustome nedideliais kubeliais ir sudedame į puodą su vandeniu. Verdame mėsą kol nugaruoja pusę vandens. Nugaravus vandeniui sudedame visus prieskonius ir uždengę puodą troškiname 40 minučių. Likus 5 [...]

Skaityti toliau

Aviena, troškinta raudoname vyne

Aviena, troškinta raudoname vyne

Ingredientai: 700g avienos 4 svogūnai 350ml raudono sauso vyno 2 raudonos paprikos 1 a.š. kumino (tinka ir kmynai) 2 v.š. sviesto druska ir pipirai Gaminimas: Avieną supjaustome nedideliais kubeliais ir sudedame į stiklinį kepimo indą. Beriame kuminą, druskos bei pipirų ir uždengę dedame į orkaitę, kur troškiname mėsą apie 35 minutes. Svogūnus nulupame ir supjaustome [...]

Skaityti toliau

Ėrienos sprandinės kepsnys

Ėrienos sprandinės kepsnys

Ingredientai: 1,5kg ėrienos sprandinės 40g šviežio rozmarino 6 skiltelės česnako 1 svogūnas 2 a.š. kmynų 500ml vandens 2 v.š. aliejaus druska ir pipirai 300ml raudono vyno 2 v.š. miltų Gaminimas: Dubenėlyje sumaišome aliejų su trintu česnaku, žiupsneliu druskos ir pipirų, smulkintu rozmarinu ir 1,5 a.š. kmynų. Iš ėrienos sprandinės padarome “išklotinę” (1,5cm storio). Abi ėrienos [...]

Skaityti toliau

Ėrienos kepsnys su apelsinais

Ėrienos kepsnys su apelsinais

Ingredientai: 2 ėrienos kepsniai 1 a.š. druskos 2 vidutinio dydžio apelsinai riekelėmis 2 a.š. rudojo cukraus 1 a.š. tarkuotos apelsino žievelės 1,5 a.š. tarkuoto imbiero 0,25 a.š. maltų gvazdikėlių 1 a.š. džiovintų mėtų 50g sviesto druska Gaminimas: Inde sumaišome imbierą, gvazdikėlius, druską, cukrų, apelsino žievelę, mėtas ir sviestą. Šiuo prieskonių mišiniu gerai įtriname ėrienos mėsą. [...]

Skaityti toliau

Pica su porais ir pekorino sūriu

Pica su porais ir pekorino sūriu

Ingredientai: tešla  picos pagrindui 1 vidutinis poras 150g maltos ėrienos 6 vyšniniai pomidorai 110g pekorino sūrio (pecorino), plonai supjaustyto alyvuogių aliejus druska ir pipirai Gaminimas: Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių ir įdedame kepimo skardą 10 minučių, kad įkaistų. Supjaustytus porus dedame į keptuvę, pilame 2 v.š. aliejaus ir kepame ant silpnos ugnies apie 5 minutes. [...]

Skaityti toliau

Ėrienos kepsnys su rozmarinais

Ėrienos kepsnys su rozmarinais

Ingredientai: 2 ėrienos kumpio kepsniai 30g šviežio rozmarino 2 skiltelės česnako 4 v.š. raudonojo vyno druska ir pipirai Gaminimas: Visus ingredientus sumaišome (rozmariną sutriname) ir gautų marinatu įtriname mėsą. Dedame į plastikinį maišelį ir paliekame parą šaldytuve. Marinuotą mėsą kepame keptuvėje apie 8-10 minučių ant stiprios ugnies. Mėsą dažnai apverčiame. Kaip garnyras prie šio kepsnio [...]

Skaityti toliau

Avienos kukuliai su feta sūriu ir alyvuogėmis

Avienos kukuliai su feta sūriu ir alyvuogėmis

Ingredientai: 450g maltos avienos 50g smulkintų petražolių pusės smulkinto svogūno 50g feta sūrio 50g smulkintų žalių alyvuogių 2 kiaušiniai prieskoninių žolelių (raudonėlio, rozmarino ar baziliko) aliejus druska Gaminimas: Dubenyje sumaišome visus produktus. Faršą gerai išminkome ir paliekame apie 1 valandą šaldytuve, kad mėsa įgautų prieskonių aromato. Įkaitiname orkaitę iki 180-190 laipsnių. Iš paruošto faršo formuojame [...]

Skaityti toliau

Avienos kukuliai su jogurtiniu mėtų padažu

Avienos kukuliai su jogurtiniu mėtų padažu

Ingredientai: 100g natūralaus jogurto 1-2 česnako skiltelės 2 v.š. šviežių trintų mėtų lapelių 1 v.š. citrinos sulčių 500g maltos avienos 50g džiūvėsių 1 kiaušinis 2 v.š. smulkintų šviežių kalendrų 3 v.š. smulkintų svogūno laiškų 0,5 a.š. malto kumino 4 pitos (4 asmenims) aliejaus druska ir pipirai Gaminimas: Pirmiausia įkaitiname orkaitę iki 180laipsnių. Į indą sudedame [...]

Skaityti toliau