RSSKategorija: Mėsos patiekalai

Kiaulienos nugarinės kepsnys su paprikomis

Kiaulienos nugarinės kepsnys su paprikomis

  Ingridientai Kepsniui: 2 gabaliukai kiaulienos nugarinės su šonkauliais Alyvuogių aliejus 2 česnako skiltelės Keletas čiobrelio šakelių 1 valg. šaukštas sviesto Garnyrui: Alyvuogių aliejus 1 raudonasis svogūnas 2 paprikos 1 valg. šaukštas rudojo cukraus 1 valg. šaukštas vyno acto 2 valg. šaukštai ypač tyro alyvuogių aliejaus Keletas baziliko lapelių Druska Pipirai Ruošiame paprikas: Keptuvėje įkaitiname [...]

Skaityti toliau

Paprastas čili

Paprastas čili

  Ingridientai: 400g jautienos faršo 0,5 kg pomidorų 1 svogūnas 2 raudonieji čili pipirai 100g pomidorų padažo arba kečupo druska pipirai Gaminimas: 1. Smulkiai supjaustykite svogūnus ir čili pipirus. Jei mėgstate aštriau, tuomet pipirus palikite su sėklomis. 2. Sudėkite pomidorus į didelį puodą ir nuplikykite verdančiu vandeniu, kad atšoktų odelės. Odeles nulupkite, o pomidorus supjaustykite [...]

Skaityti toliau

Dešrelių troškinys su kopūstais

Dešrelių troškinys su kopūstais

Ingredientai: 5 storos rūkytos dešrelės 5 bulvės 400g pjaustyto kopūsto 2 svogūnai 2 morkos 300ml vandens 2 v.š. sviesto druska ir pipirai Gaminimas: Įkaitiname orkaitę. Keptuvėje išlydome sviestą ir jame pakepiname tarkuotas morkas ir smulkintus svogūnus. Dideliame dubenyje sumaišome pakeptas daržoves, kubeliais pjaustytas bulves, pjaustytus kopūstus bei pjaustytas dešreles. Pabarstome druska ir pipirais. Viską sudedame [...]

Skaityti toliau

Grybų ir faršo pyragas

Grybų ir faršo pyragas

Ingredientai: 300g miško grybų (sūdyti apvirti) 300g kiaulienos faršo 1 svogūnas 1 česnako skiltelė 2 kiaušiniai 1 v.š. džiūvėsių 2 v.š. miltų 1 v.š. majonezo aliejus druska ir pipirai Gaminimas: Nuvirtus grybus sumalame ir sudedame į dubenį kartu su mėsos faršu, džiūvėsiais bei miltais. Svogūną ir česnaką smulkiai supjaustome (ar susmulkiname kapokle) ir dedame į [...]

Skaityti toliau

Nuostabus šiupinys su kiauliena

Nuostabus šiupinys su kiauliena

Ingredientai: pusė stiklinės perlinių kruopų pusė stiklinės rudų pupelių pusė stiklinės baltų pupelių pusė stiklinės žirnių 350g liesos kiaulienos 1 saliero lapkočiai 2 nedideli svogūnai 100g poro 3 džiovinti baravykai 1 ą.š. džiovintų petražolių 0,5 a.š. džiovintų krapų 1 a.š. česnako drožlių 1 a.š. universalaus prieskonių mišinio be druskos 4 v.š. aliejaus druska ir pipirai [...]

Skaityti toliau

Makaronai su kiauliena ir daržovėmis

Makaronai su kiauliena ir daržovėmis

Ingredientai: 350g penne makaronų 200g liesos kiaulienos 200g šaldytų daržovių (kukurūzai, morkos, šparaginės pupelės, žirneliai) 100g grietinėlės 2 skiltelės česnako prieskonių: džiovintų petražolių, raudonėlio, saliero aliejus druska ir pipirai Gaminimas: Makaronus išverdame pagal nurodymus ant pakuotės. Nupilame vandenį (paliekame truputį makaronų nuoviro su makaronais). Kiaulieną supjaustome mažais kubeliais ir sudedmae į keptuvę, įkaitintą su 2 [...]

Skaityti toliau

Troškinta vištiena kokoso piene su Dižono garstyčiomis

Troškinta vištiena kokoso piene su Dižono garstyčiomis

Ingredientai: 1,5kg vištos (kulšelių, krūtinėlės, sparnelių ir t.t.) 500ml kokosų pieno 4 v.š. Dižono garstyčių 200ml sauso balto vyno 2 skiltelės česnako 2 v.š. sviesto 150g smulkinto poro 30g petražolių druska ir pipirai Gaminimas: Jei naudojame visą vištą – supjaustome. Į puodą dedame sviestą ir jame apie 6 minutes pakepiname porus. Po kelių minučių dedame [...]

Skaityti toliau

Kepta vištiena su mocarelos sūriu ir pomidorais

Kepta vištiena su mocarelos sūriu ir pomidorais

Ingredientai: 1kg vištos šlaunelių 250g mocarelos sūrio 400g vyšninių pomidorų 20g šviežio baziliko 3 skiltelės česnako 0,5 a.š. džiovinto baziliko 0,5 a.š. mairūno 4 v.š.  Dižono garstyčių 2 v.š. balzamiko acto aliejus druska ir pipirai Gaminimas: Indelyje sumaišome garstyčias su 4 v.š. aliejaus, balzamiko actu, smulkintu česnaku, džiovintu baziliku bei mairūnu, trupučiu druskos bei pipirų. [...]

Skaityti toliau

Makaronai su vištienos kulšelėmis

Makaronai su vištienos kulšelėmis

Ingredientai: 350g makaronų 400g vištienos kulšelių 2 morkos 4 skiltelės česnako 4 v.š. grietinės 70ml sultinio 30g krapų 4 v.š. aliejaus druska ir pipirai Gaminimas: Vištienos kulšeles išverdame. Makaronus išerdame, perpilame šaltu vandeniu ir nusausiname. Morkas supjaustome griežinėliais. Svogūną, česnakus bei krapus susmulkiname. Įkaitiname keptuvę su porą šaukštų aliejaus ir sudedame vištos kulšeles, truputį smulkinto [...]

Skaityti toliau

Aštrus kiaulienos kepsnys

Aštrus kiaulienos kepsnys

Ingredientai: 1kg kiaulienos nugarinės išpjovos 1 citrina 70g aliejus raudonas čili pipiras 6 skiltelės česnako druska ir pipirai Gaminimas: Mėsą supjaustyti ~2cm storio kepsniais. Sutarkuoti česnaką ir sumaišyti jį su druska, pipirais, smulkintu čili pipirų, aliejumi bei citrinos sultimis ir gauta mase gerai įtrinti kepsnius. Kepsnius su prieskoniais dėti į šaldytuvą 2 valandoms. Išmarinuotus kepsnius [...]

Skaityti toliau