RSSKategorija: Mėsos patiekalai

Makaronai su kiauliena ir daržovėmis

Makaronai su kiauliena ir daržovėmis

Ingredientai: 350g penne makaronų 200g liesos kiaulienos 200g šaldytų daržovių (kukurūzai, morkos, šparaginės pupelės, žirneliai) 100g grietinėlės 2 skiltelės česnako prieskonių: džiovintų petražolių, raudonėlio, saliero aliejus druska ir pipirai Gaminimas: Makaronus išverdame pagal nurodymus ant pakuotės. Nupilame vandenį (paliekame truputį makaronų nuoviro su makaronais). Kiaulieną supjaustome mažais kubeliais ir sudedmae į keptuvę, įkaitintą su 2 [...]

Skaityti toliau

Troškinta vištiena kokoso piene su Dižono garstyčiomis

Troškinta vištiena kokoso piene su Dižono garstyčiomis

Ingredientai: 1,5kg vištos (kulšelių, krūtinėlės, sparnelių ir t.t.) 500ml kokosų pieno 4 v.š. Dižono garstyčių 200ml sauso balto vyno 2 skiltelės česnako 2 v.š. sviesto 150g smulkinto poro 30g petražolių druska ir pipirai Gaminimas: Jei naudojame visą vištą – supjaustome. Į puodą dedame sviestą ir jame apie 6 minutes pakepiname porus. Po kelių minučių dedame [...]

Skaityti toliau

Kepta vištiena su mocarelos sūriu ir pomidorais

Kepta vištiena su mocarelos sūriu ir pomidorais

Ingredientai: 1kg vištos šlaunelių 250g mocarelos sūrio 400g vyšninių pomidorų 20g šviežio baziliko 3 skiltelės česnako 0,5 a.š. džiovinto baziliko 0,5 a.š. mairūno 4 v.š.  Dižono garstyčių 2 v.š. balzamiko acto aliejus druska ir pipirai Gaminimas: Indelyje sumaišome garstyčias su 4 v.š. aliejaus, balzamiko actu, smulkintu česnaku, džiovintu baziliku bei mairūnu, trupučiu druskos bei pipirų. [...]

Skaityti toliau

Makaronai su vištienos kulšelėmis

Makaronai su vištienos kulšelėmis

Ingredientai: 350g makaronų 400g vištienos kulšelių 2 morkos 4 skiltelės česnako 4 v.š. grietinės 70ml sultinio 30g krapų 4 v.š. aliejaus druska ir pipirai Gaminimas: Vištienos kulšeles išverdame. Makaronus išerdame, perpilame šaltu vandeniu ir nusausiname. Morkas supjaustome griežinėliais. Svogūną, česnakus bei krapus susmulkiname. Įkaitiname keptuvę su porą šaukštų aliejaus ir sudedame vištos kulšeles, truputį smulkinto [...]

Skaityti toliau

Aštrus kiaulienos kepsnys

Aštrus kiaulienos kepsnys

Ingredientai: 1kg kiaulienos nugarinės išpjovos 1 citrina 70g aliejus raudonas čili pipiras 6 skiltelės česnako druska ir pipirai Gaminimas: Mėsą supjaustyti ~2cm storio kepsniais. Sutarkuoti česnaką ir sumaišyti jį su druska, pipirais, smulkintu čili pipirų, aliejumi bei citrinos sultimis ir gauta mase gerai įtrinti kepsnius. Kepsnius su prieskoniais dėti į šaldytuvą 2 valandoms. Išmarinuotus kepsnius [...]

Skaityti toliau

Kiaulienos žlėgtainis su morkomis

Kiaulienos žlėgtainis su morkomis

Ingredientai: 700g kiaulienos karkos 200g liesos kiaulienos 2 morkos 0,02 a.š. cinamono 0,25 a.š. maltų juodųjų pipirų 0,25 a.š. maltų lauro lapų druska Gaminimas: Kiaulienos karką dedame į pasūdytą vandenį ir verdame apie 2 valandas. Praėjus valandai, į tą patį puodą dedame liesą mėsą ir baigiame virti kartu su karka. Nenuluptas morkas išverdame truputį pasūdytame [...]

Skaityti toliau

Įdarytas vištienos kepsnys su šonine

Įdarytas vištienos kepsnys su šonine

Ingredientai: 1 vištienos krūtinėlė 4 juostelės šviežios kiaulienos šoninės 30g petražolių 2 skiltelės česnako 2 v.š. smulkintos paprikos 40g fermentinio sūrio aliejus druska ir pipirai Gaminimas: Vištienos krūtinėlę įpjauname taip, kad būtų lyg kišenė, į kurią galėsime įdėti įdarą . Įtriname smulkintu česnaku ir pabarstome druska bei pipirais. Sutarkuojame fermentinį sūrį ir sumaišome su susmulkintomis [...]

Skaityti toliau

Kiaulienos užkepėlė su daržovėmis

Kiaulienos užkepėlė su daržovėmis

Ingredientai: 350g liesos kiaulienos 1 morka 1 raudona paprika 50g poro 4 skiltelės česnako 1 saliero lapkotis 4 bulvės 70ml aliejaus 200ml pieno 1 v.š. miltų 30g tarkuoto parmezano sūrio 1 v.š. citrinos sulčių druska ir pipirai Gaminimas: Bulves nulupame ir supjaustome diskeliais ir sudedame į kepimo indą išteptą aliejumi. Kiaulieną supjaustome nedideliais gabaliukais. Pabarstome [...]

Skaityti toliau

Faršu įdaryta cukinija

Faršu įdaryta cukinija

Ingredientai: 1 geltonoji cukinija 350g kiaulienos faršo 1 kiaušinis 2 skiltelės česnako 6 bulvės 400g kalafioro aliejus druska ir pipirai Gaminimas: Bulves nulupame ir supjaustome stambiais kubeliais. Kalafiorą susmulkiname šakelėmis ir kartu su bulvėmis sumaišome su pora šaukštų aliejaus, trupučiu druskos ir pipirų. Cukiniją supjaustome storais griežinėliais (5-7cm) iš išskobiame vidų. Kiaulienos faršą sumaišome su [...]

Skaityti toliau

Kalakutiena su salierais bei šparaginėmis pupelėmis

Kalakutiena su salierais bei šparaginėmis pupelėmis

Ingredientai: 400g kalakutienos šlaunėlių mėsos 100g geltonųjų šparaginių pupelių 3 šviežio saliero lapkočiai 3 skiltelės česnako 200g geltonosios cukinijos 30g petražolių 0,25 a.š. gelsvės 250g grietinėlės 1 v.š. miltų aliejus druska ir pipirai Gaminimas: Kalakutieną supjaustome nedideliais gabaliukais ir sudedame į keptuvę, įkaitintą su pora šaukštų aliejaus. Kepame ant nedidelės ugnies apie 10 minučių dažnai [...]

Skaityti toliau