RSSKategorija: Mėsos patiekalai

Dešrelių troškinys su kopūstais

Dešrelių troškinys su kopūstais

Ingredientai: 5 storos rūkytos dešrelės 5 bulvės 400g pjaustyto kopūsto 2 svogūnai 2 morkos 300ml vandens 2 v.š. sviesto druska ir pipirai Gaminimas: Įkaitiname orkaitę. Keptuvėje išlydome sviestą ir jame pakepiname tarkuotas morkas ir smulkintus svogūnus. Dideliame dubenyje sumaišome pakeptas daržoves, kubeliais pjaustytas bulves, pjaustytus kopūstus bei pjaustytas dešreles. Pabarstome druska ir pipirais. Viską sudedame [...]

Skaityti toliau

Grybų ir faršo pyragas

Grybų ir faršo pyragas

Ingredientai: 300g miško grybų (sūdyti apvirti) 300g kiaulienos faršo 1 svogūnas 1 česnako skiltelė 2 kiaušiniai 1 v.š. džiūvėsių 2 v.š. miltų 1 v.š. majonezo aliejus druska ir pipirai Gaminimas: Nuvirtus grybus sumalame ir sudedame į dubenį kartu su mėsos faršu, džiūvėsiais bei miltais. Svogūną ir česnaką smulkiai supjaustome (ar susmulkiname kapokle) ir dedame į [...]

Skaityti toliau

Nuostabus šiupinys su kiauliena

Nuostabus šiupinys su kiauliena

Ingredientai: pusė stiklinės perlinių kruopų pusė stiklinės rudų pupelių pusė stiklinės baltų pupelių pusė stiklinės žirnių 350g liesos kiaulienos 1 saliero lapkočiai 2 nedideli svogūnai 100g poro 3 džiovinti baravykai 1 ą.š. džiovintų petražolių 0,5 a.š. džiovintų krapų 1 a.š. česnako drožlių 1 a.š. universalaus prieskonių mišinio be druskos 4 v.š. aliejaus druska ir pipirai [...]

Skaityti toliau

Makaronai su kiauliena ir daržovėmis

Makaronai su kiauliena ir daržovėmis

Ingredientai: 350g penne makaronų 200g liesos kiaulienos 200g šaldytų daržovių (kukurūzai, morkos, šparaginės pupelės, žirneliai) 100g grietinėlės 2 skiltelės česnako prieskonių: džiovintų petražolių, raudonėlio, saliero aliejus druska ir pipirai Gaminimas: Makaronus išverdame pagal nurodymus ant pakuotės. Nupilame vandenį (paliekame truputį makaronų nuoviro su makaronais). Kiaulieną supjaustome mažais kubeliais ir sudedmae į keptuvę, įkaitintą su 2 [...]

Skaityti toliau

Troškinta vištiena kokoso piene su Dižono garstyčiomis

Troškinta vištiena kokoso piene su Dižono garstyčiomis

Ingredientai: 1,5kg vištos (kulšelių, krūtinėlės, sparnelių ir t.t.) 500ml kokosų pieno 4 v.š. Dižono garstyčių 200ml sauso balto vyno 2 skiltelės česnako 2 v.š. sviesto 150g smulkinto poro 30g petražolių druska ir pipirai Gaminimas: Jei naudojame visą vištą – supjaustome. Į puodą dedame sviestą ir jame apie 6 minutes pakepiname porus. Po kelių minučių dedame [...]

Skaityti toliau

Kepta vištiena su mocarelos sūriu ir pomidorais

Kepta vištiena su mocarelos sūriu ir pomidorais

Ingredientai: 1kg vištos šlaunelių 250g mocarelos sūrio 400g vyšninių pomidorų 20g šviežio baziliko 3 skiltelės česnako 0,5 a.š. džiovinto baziliko 0,5 a.š. mairūno 4 v.š.  Dižono garstyčių 2 v.š. balzamiko acto aliejus druska ir pipirai Gaminimas: Indelyje sumaišome garstyčias su 4 v.š. aliejaus, balzamiko actu, smulkintu česnaku, džiovintu baziliku bei mairūnu, trupučiu druskos bei pipirų. [...]

Skaityti toliau

Makaronai su vištienos kulšelėmis

Makaronai su vištienos kulšelėmis

Ingredientai: 350g makaronų 400g vištienos kulšelių 2 morkos 4 skiltelės česnako 4 v.š. grietinės 70ml sultinio 30g krapų 4 v.š. aliejaus druska ir pipirai Gaminimas: Vištienos kulšeles išverdame. Makaronus išerdame, perpilame šaltu vandeniu ir nusausiname. Morkas supjaustome griežinėliais. Svogūną, česnakus bei krapus susmulkiname. Įkaitiname keptuvę su porą šaukštų aliejaus ir sudedame vištos kulšeles, truputį smulkinto [...]

Skaityti toliau

Aštrus kiaulienos kepsnys

Aštrus kiaulienos kepsnys

Ingredientai: 1kg kiaulienos nugarinės išpjovos 1 citrina 70g aliejus raudonas čili pipiras 6 skiltelės česnako druska ir pipirai Gaminimas: Mėsą supjaustyti ~2cm storio kepsniais. Sutarkuoti česnaką ir sumaišyti jį su druska, pipirais, smulkintu čili pipirų, aliejumi bei citrinos sultimis ir gauta mase gerai įtrinti kepsnius. Kepsnius su prieskoniais dėti į šaldytuvą 2 valandoms. Išmarinuotus kepsnius [...]

Skaityti toliau

Kiaulienos žlėgtainis su morkomis

Kiaulienos žlėgtainis su morkomis

Ingredientai: 700g kiaulienos karkos 200g liesos kiaulienos 2 morkos 0,02 a.š. cinamono 0,25 a.š. maltų juodųjų pipirų 0,25 a.š. maltų lauro lapų druska Gaminimas: Kiaulienos karką dedame į pasūdytą vandenį ir verdame apie 2 valandas. Praėjus valandai, į tą patį puodą dedame liesą mėsą ir baigiame virti kartu su karka. Nenuluptas morkas išverdame truputį pasūdytame [...]

Skaityti toliau

Įdarytas vištienos kepsnys su šonine

Įdarytas vištienos kepsnys su šonine

Ingredientai: 1 vištienos krūtinėlė 4 juostelės šviežios kiaulienos šoninės 30g petražolių 2 skiltelės česnako 2 v.š. smulkintos paprikos 40g fermentinio sūrio aliejus druska ir pipirai Gaminimas: Vištienos krūtinėlę įpjauname taip, kad būtų lyg kišenė, į kurią galėsime įdėti įdarą . Įtriname smulkintu česnaku ir pabarstome druska bei pipirais. Sutarkuojame fermentinį sūrį ir sumaišome su susmulkintomis [...]

Skaityti toliau