RSSKategorija: Mėsos patiekalai

Kepta vištiena su mocarelos sūriu ir pomidorais

Kepta vištiena su mocarelos sūriu ir pomidorais

Ingredientai: 1kg vištos šlaunelių 250g mocarelos sūrio 400g vyšninių pomidorų 20g šviežio baziliko 3 skiltelės česnako 0,5 a.š. džiovinto baziliko 0,5 a.š. mairūno 4 v.š.  Dižono garstyčių 2 v.š. balzamiko acto aliejus druska ir pipirai Gaminimas: Indelyje sumaišome garstyčias su 4 v.š. aliejaus, balzamiko actu, smulkintu česnaku, džiovintu baziliku bei mairūnu, trupučiu druskos bei pipirų. [...]

Skaityti toliau

Makaronai su vištienos kulšelėmis

Makaronai su vištienos kulšelėmis

Ingredientai: 350g makaronų 400g vištienos kulšelių 2 morkos 4 skiltelės česnako 4 v.š. grietinės 70ml sultinio 30g krapų 4 v.š. aliejaus druska ir pipirai Gaminimas: Vištienos kulšeles išverdame. Makaronus išerdame, perpilame šaltu vandeniu ir nusausiname. Morkas supjaustome griežinėliais. Svogūną, česnakus bei krapus susmulkiname. Įkaitiname keptuvę su porą šaukštų aliejaus ir sudedame vištos kulšeles, truputį smulkinto [...]

Skaityti toliau

Aštrus kiaulienos kepsnys

Aštrus kiaulienos kepsnys

Ingredientai: 1kg kiaulienos nugarinės išpjovos 1 citrina 70g aliejus raudonas čili pipiras 6 skiltelės česnako druska ir pipirai Gaminimas: Mėsą supjaustyti ~2cm storio kepsniais. Sutarkuoti česnaką ir sumaišyti jį su druska, pipirais, smulkintu čili pipirų, aliejumi bei citrinos sultimis ir gauta mase gerai įtrinti kepsnius. Kepsnius su prieskoniais dėti į šaldytuvą 2 valandoms. Išmarinuotus kepsnius [...]

Skaityti toliau

Kiaulienos žlėgtainis su morkomis

Kiaulienos žlėgtainis su morkomis

Ingredientai: 700g kiaulienos karkos 200g liesos kiaulienos 2 morkos 0,02 a.š. cinamono 0,25 a.š. maltų juodųjų pipirų 0,25 a.š. maltų lauro lapų druska Gaminimas: Kiaulienos karką dedame į pasūdytą vandenį ir verdame apie 2 valandas. Praėjus valandai, į tą patį puodą dedame liesą mėsą ir baigiame virti kartu su karka. Nenuluptas morkas išverdame truputį pasūdytame [...]

Skaityti toliau

Įdarytas vištienos kepsnys su šonine

Įdarytas vištienos kepsnys su šonine

Ingredientai: 1 vištienos krūtinėlė 4 juostelės šviežios kiaulienos šoninės 30g petražolių 2 skiltelės česnako 2 v.š. smulkintos paprikos 40g fermentinio sūrio aliejus druska ir pipirai Gaminimas: Vištienos krūtinėlę įpjauname taip, kad būtų lyg kišenė, į kurią galėsime įdėti įdarą . Įtriname smulkintu česnaku ir pabarstome druska bei pipirais. Sutarkuojame fermentinį sūrį ir sumaišome su susmulkintomis [...]

Skaityti toliau

Kiaulienos užkepėlė su daržovėmis

Kiaulienos užkepėlė su daržovėmis

Ingredientai: 350g liesos kiaulienos 1 morka 1 raudona paprika 50g poro 4 skiltelės česnako 1 saliero lapkotis 4 bulvės 70ml aliejaus 200ml pieno 1 v.š. miltų 30g tarkuoto parmezano sūrio 1 v.š. citrinos sulčių druska ir pipirai Gaminimas: Bulves nulupame ir supjaustome diskeliais ir sudedame į kepimo indą išteptą aliejumi. Kiaulieną supjaustome nedideliais gabaliukais. Pabarstome [...]

Skaityti toliau

Faršu įdaryta cukinija

Faršu įdaryta cukinija

Ingredientai: 1 geltonoji cukinija 350g kiaulienos faršo 1 kiaušinis 2 skiltelės česnako 6 bulvės 400g kalafioro aliejus druska ir pipirai Gaminimas: Bulves nulupame ir supjaustome stambiais kubeliais. Kalafiorą susmulkiname šakelėmis ir kartu su bulvėmis sumaišome su pora šaukštų aliejaus, trupučiu druskos ir pipirų. Cukiniją supjaustome storais griežinėliais (5-7cm) iš išskobiame vidų. Kiaulienos faršą sumaišome su [...]

Skaityti toliau

Kalakutiena su salierais bei šparaginėmis pupelėmis

Kalakutiena su salierais bei šparaginėmis pupelėmis

Ingredientai: 400g kalakutienos šlaunėlių mėsos 100g geltonųjų šparaginių pupelių 3 šviežio saliero lapkočiai 3 skiltelės česnako 200g geltonosios cukinijos 30g petražolių 0,25 a.š. gelsvės 250g grietinėlės 1 v.š. miltų aliejus druska ir pipirai Gaminimas: Kalakutieną supjaustome nedideliais gabaliukais ir sudedame į keptuvę, įkaitintą su pora šaukštų aliejaus. Kepame ant nedidelės ugnies apie 10 minučių dažnai [...]

Skaityti toliau

Orkaitėje keptos vištienos šlaunelės

Orkaitėje keptos vištienos šlaunelės

Ingredientai: 8 vištienos šlaunelės 6 skiltelės česnako 2 a.š. čiobrelių 0,25 a.š. ciberžolės 2 v.š. džiūvėsių 4 v.š. aliejaus druska ir pipirai Gaminimas: Česnaką nulupame ir sutriname. Vištienos šlauneles gerai įtriname druska ir pipirais, trintu česnaku, čiobreliais, ciberžole ir dviem šaukštais aliejaus. Paliekame šaldytuve mažiausiai valandai, kad mėsa pasimarinuotų. Stiklinį uždengiamą indą ištepame likusiu aliejumi [...]

Skaityti toliau

Sluoksniuotas faršo ir cukinijų troškinys

Sluoksniuotas faršo ir cukinijų troškinys

Ingredientai: 500g kiaulienos faršo 1 poras 3-4 pomidorai 2 nedidelės cukinijos 1 kiaušinis 200ml grietinėlės 2-3 v.š. miltų 4 skiltelės česnako 4 bulvės 200ml sultinio/vandens 2 v.š. sviesto druska ir pipirai Gaminimas: Kiaulienos faršą dubenyje sumaišome su kiaušiniu, smulkintu česnaku, puse smulkinto poro, 1 šaukštu sviesto, žiupsniu druskos ir pipirų. Troškinimo puodą ištepame sviestu ir [...]

Skaityti toliau