Keptos cukinijos įdarytos su mėsa

| 2010-07-20 | 0 Komentarų
Kepti baklažanai įdaryti su mėsa

6 asmenims
Ingredientai:
*6 šviežios cukinijos
*150ml aliejaus
*4-5 pomidorai
*500g mėsos faršo
*1 v.š. sviesto (nebūtina)
*3 svogūnai
*druska ir pipirai
*petražolės

Gaminimas:
Dubenyje suminkome maltą mėsą su sviesto šaukštu ar aliejaus, smulkintais svogūnais, įberiame druskos ir pipirų. Į faršą dedame 3 smulkiai supjaustytus pomidorus ir dar kartą išminkome.
Cukinijas nuplauname, nupjauname galus ir perpjauname išilgai. Išvalome vidų. Į kepimo indą (geriausia į uždengiamą) sudedame puseles ir į jas pridedame faršo su pomidorais. Supjaustome likusius pomidorus riekėmis ir dedame ant faršo. Įdarytas cukinijas pabarstome pipirais ir trupučių druskos, smulkintomis petražolėmis. Į kepimo indą, kuriame sudėtos farširuotos daržovės pilame aliejų ir pusę stiklinės vandens.
Kepame orkaitėje 150 laipsnių temperatūroje apie valandą.


Kiti receptai iš tų pačių ingredientų: , , , , , , , , ,

Kategorija: Grybų ir daržovių patiekalai, Karšti patiekalai, Mėsos patiekalai


Palikite komentarą