Keptos cukinijos įdarytos su mėsa

Keptos cukinijos įdarytos su mėsa

Ingredientai

  • 6vnt. Cukinijų
  • 150ml Alyvuogių aliejaus
  • 5vnt. Pomidorų
  • 500g Kiaulienos faršo
  • 1 valg. š. Sviesto
  • 3vnt. Svogūnų
  • 1 arb. š. Druskos
  • 1 arb. š. Maltų juodųjų pipirų
  • 4 valg. š. Petražolių

Gaminimas

  1. Dubenyje suminkome maltą mėsą su šaukštu sviesto, smulkintais svogūnais, įberiame druskos ir pipirų. Į faršą dedame 3 smulkiai supjaustytus pomidorus ir dar kartą išminkome.
  2. Cukinijas nuplauname, nupjauname galus ir perpjauname išilgai. Išvalome vidų.
  3. Į kepimo indą (geriausia į uždengiamą) sudedame puseles ir į jas pridedame faršo su pomidorais.
  4. Supjaustome likusius pomidorus riekėmis ir dedame ant faršo.
  5. Įdarytas cukinijas pabarstome pipirais ir trupučių druskos, smulkintomis petražolėmis. Į kepimo indą, kuriame sudėtos farširuotos daržovės pilame aliejų ir pusę stiklinės vandens.
  6. Kepame orkaitėje 150 laipsnių temperatūroje apie valandą.

VISO: 3202 kcal, 91g angliavandenių, 79g baltymų, 403g riebalų, 390mg cholesterolio.
 

Rašyti Komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*