Jautienos kofta kepta keptuvėje

Jautienos kofta kepta keptuvėje

Kofta – tai patiekalas, gaminamas iš maltos mėsos (dažniausiai avienos ar jautienos) ją formuojant į apelsino dydžio kukulius.
Patiekalas yra paplitęs didelėje dalyje Azijos, Artimųjų Rytų virtuvėse, o taip pat pietrytinėje Europoje , Indijoje.
Malta mėsa yra paruošiama su įvairiausiais priedais (ryžiais, kiaušiniais, daržovėmis) bei prieskoniais.
Kofta dažniausiai kepama ant žarijų ar riebaluose, verdamos, troškinamos ar patiekiameos žalios).

Ingredientai:
*1,5kg jautienos faršo
*1 svogūnas
*1 kiaušinis
*2 a.š. kumino
*1 a.š. ciberžolės
*0,5 a.š. cinamono
*100g šviežios kalendros
*1 a.š. čili pipiro prieskonių
*mediniai iešmeliai
*0,5l aliejaus

Gaminimas:
Jautienos faršą sumaišome su visais prieskoniais, kiaušiniu, smulkintu svogūnu ir kalendra. Rankomis išminkome.
Drėgnomis rankomis formuojame saujos dydžio kukulius, kuriuos užmauname ant medinių iešmelių (geriausia ne daugiau kaip po 2 vienetus).
Įkaitiname keptuvę su aliejumi (geriausia špižinę) ir dedame koftas ant iešmelių, kurias kepame po 3-4 minutes iš visų abiejų pusių.
Jautienos koftas keptas keptuvėje patiekiame šiltas su lavašu ir šviežiomis salotomis.

 

Rašyti Komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*