Ispaniška tortilja su kumpiu

Ispaniška tortilja su kumpiu

Ingridientai

  • 3 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 450 g bulvių
  • 1 didelis svogūnas
  • 3 česnako skiltelės
  • 350 g virto kumpio
  • 1-2 jalapeno pipirai (galima pakeisti silpnesnėmis rūšimis)
  • 8 kiaušiniai
  • Druska
  • Pipirai

Gaminimas

  1. Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitiname aliejų. Sudedame griežinėliais pjaustytas bulves ir gerai sumaišome, kad pasidengtų aliejumi. Kepame apie 5-7 minutes.
  2. Dedame pjaustytus svogūnus ir susmulkintą česnaką. Viską gerai išmaišome ir kepame dar apie 10 minučių vis pamaišydami.
  3. Dedame juostelėmis pjaustytą kumpį bei jalapeno pipirus ir maišydami dar pakepame apie 5 minutes, kol bulvės suminkštės. Pagardiname druska ir pipirais.
  4. Padedame bulves į šalį 5 minutėms, kol šiek tiek atvės.
  5. Tuo tarpu įkaitiname orkaitę iki 190 laipsnių.
  6. Dideliame dubenyje gerai išplakame kiaušinius. Pagardiname pipirais.
  7. Sudedame bulvių bei kumpio mišinį ir atsargiai viską sumaišome.
  8. Supilame visą mišinį į kepimo skardą.
  9. Dedame į orkaitę ir paliekame, kol viskas pilnai iškeps, o viršus pasidarys auksinės spalvos. Kepimo laikas labai skirtingas, kadangi viskas priklauso nuo kepimo skardos dydžio ir kokio storio sluoksnis susidaro, bet vidutiniškai turėtų kepti apie 30-35 minutes.
  10. Išimkite tortilją iš orkaitės ir palikite šiek tiek atvėsti. Patiekdami supjaustykite nedideliai gabalėliais ir pabarstykite petražolėmis. Tinka valgyti tiek šiltą, tiek šaltą.

 

Rašyti Komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*