Indiška vištiena – Murg Makhani

Indiška vištiena – Murg Makhani

Ingredientai

  • 0.5 arb. š. Druskos
  • 100g Svogūnų
  • 1g Kalendrų
  • 2 arb. š. Kalendros miltelių
  • 1 arb. š. Imbierų
  • 100g Vištienos
  • 500ml Vištienos sultinio
  • 1 arb. š. Aitriųjų paprikų (maltų)
  • 100g Natūralaus jogurto
  • 1vnt. Citrinų
  • 400g Konservuotų pomidorų
  • 0.25 arb. š. Ciberžolės
  • 1 arb. š. Kumino
  • 1 arb. š. Kardamonų
  • 6 arb. š. Gvazdikėlių
  • 1vnt. Cinamono lazdelių
  • 2vnt. Lauro lapų
  • 5g Migdolo riešutų
  • 15ml Daržovių aliejaus
  • 3vnt. Česnako skiltelių
  • 3 valg. š. Sviesto
  • 10vnt. Juodųjų pipirų (žirnelio)

Gaminimas

  1. Vištienos gabaliukus apšlakstome citrinos sultimis, užbarstome čili prieskoniais, druska ir valandai paliekame.
  2. Į keptuvę sudedame gvazdikėlius, pipirus, cinamoną, migdolus, lauro lapus ir paskrudiname kol patamsės. Nuėmę nuo ugnies atvėsiname ir sudedame kardamonus. Paskrudintus prieskonius sutriname (jei yra, sumalame kavamale).
  3. Jogurtą sumaišome su pakepintu prieskonių mišiniu, kalendros, kumino ir ciberžolės prieskoniu ir gautą masę pilame ant vištienos. Marinuojame dar 1 valandą.
  4. Gilioje keptuvėje įkaitiname aliejų ir sudedame svogūnus, kepame, kol svogūnai pagels, tada sudedame česnaką ir imbierą, kepame dar minutę.
  5. Sudedame vištieną (jogurtinio marinato nepilame) ir 5-8 minutes kepame vištieną. Vištienai apkepus sudedame pomidorus, sultinį ir jogurtinį padažą. Troškiname paukštieną, kol suminkštės.
  6. Indelyje išlydome sviestą ir jį užpilame ant vištienos.
  7. Patiekiant pabarstyti smulkintais kalendrų lapeliais.

VISO: 1045 kcal, 62g angliavandenių, 40g baltymų, 70g riebalų, 203mg cholesterolio.
 

Rašyti Komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*