Grybų lazanija

Grybų lazanija

Ingredientai

  • 0.5 arb. š. Druskos
  • 0.5 arb. š. Maltų juodųjų pipirų
  • 10g Česnakų
  • 1 valg. š. Alyvuogių aliejaus
  • 50g Raudonųjų svogūnų
  • 150g Parmezano sūrio
  • 700g Grybų
  • 12vnt. Lazanijos lakštų
  • 150g Pomidorų padažo

Lazanija – tai įdarytas makaronų apkepas. Šis patiekalas įdaromas su labai įvairiais produktais: mėsa, tunu, daržovėmis, sūriais, špinatais ir t.t. Tai vienas iš tradicinių italų patiekalų.

Gaminimas

  1. Pirmiausia išverdame lazanijos makaronus (pagal nuorodas, parašytas ant pakuotės).
  2. Keptuvėje su 1 valg. š. aliejaus pakepiname svogūnus, sudedame grybus ir česnaką. Kai daržovės suminkštėja, supilame pomidorų padažą, pabarstome druska ir pipirais.
  3. Kepimo indą išklojame makaronais (dedame lakštų tiek, kiek telpa pirmam sluoksniui) ir pilame grybų padažo, pabarstome sūriu. Ant viršaus dedame kitą sluoksnį makaronų ir vėl taip pat užpilame padažu, sūriu. Dedame paskutinį sluoksnį makaronų, jį plonai aptepame pomidoru padažu, pabarstome sūriu ir dedame kepti į orkaitę (170-180 laipsnių).
  4. Kepame apie 40 minučių.

VISO: 1856 kcal, 234g angliavandenių, 97g baltymų, 55g riebalų, 137mg cholesterolio.
 

Rašyti Komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*