Virtinukai su grybais

Virtinukai su grybais

Ingredientai

  • 0.5 arb. š. Druskos
  • 0.5 arb. š. Maltų juodųjų pipirų
  • 1 valg. š. Alyvuogių aliejaus
  • 400g Kvietinių miltų
  • 200ml Vandens
  • 300g Grybų
  • 50g Kiaulienos šoninės (rūkytos)
  • 1vnt. Svogūnų

Gaminimas

  1. Išverdame ir sumalame grybus.
  2. Įkaitiname keptuvę su 1 šaukštu aliejaus ir sudedame smulkintą svogūną bei šoninę. Kepame apie 3 minutes dažnai pamaišydami. Atvėsiname ir sudedame į maltus grybus, pabarstome pipirais ir išmaišome.
  3. Iš miltų, vandens ir žiupsnelio druskos išminkome tešlą. (Jei tešla gaunasi dar labai sausa-pilame dar kelis šaukštus vandens).
  4. Ją iškočiojame maždaug 3-5mm storio ir puodeliu išspaudžiame apvalias formeles.
  5. Į tešlos viduriukus dedame po šaukštą grybų įdaro ir užspaudžiame kraštelius, taip kad verdant neatsivertų ir neišbėgtų įdaras.
  6. Užkaičiame puodą su 2,5l vandens ir pasūdę jį užverdame. Į verdantį vandenį sudedame virtinukus ir verdame maždaug 10-12 minučių.
  7. Patiekiame su sviesto ir grietinės padažu ar grietine.

VISO: 1870 kcal, 317g angliavandenių, 59g baltymų, 44g riebalų, 36mg cholesterolio.
 

Rašyti Komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*