Ingridientai
- 6 oranžinės paprikos
- 4 morkos
- 200g pievagrybių
- 120g fermentinio sūrio
- 2 skiltelės česnako
- 2 v.š. grietinės
- 1 v.š. miltų
- 4 v.š. aliejaus
- druska ir pipirais
Gaminimas
Paprikas nuplauname, nupjauname “kepurėles” ir išimame sėklas. Įkaitiname keptuvę su 1 v.š. aliejaus ir ant stiprios ugnies apkepame paprikas iš visų pusių (kepame ne tam,kad suminkštėtų, bet tik tam, kad apskrustų).
Morkas nulupame ir sutarkuojame.
Pievagrybius nuplauname ir supjaustome.
Į keptuvę pilame 2 v.š. aliejaus ir sudedame morkas. Po 3-4 minučių kepimo į keptuvę su morkomis sudedame pievagrybiu bei smulkintą česnaką. Kepame dar porą minučių ir nuimame nuo ugnies. Įdarą atvėsiname.
Dubenyje morkas su pievagrybiais sumaišome su miltais, grietine, tarkuotu fermentiniu sūriu, druska ir pipirais. Paruoštą įdarą šaukštu sudedame į paprikas ir uždedame nupjautas “kepurėles”. Kepimo indą ištepame aliejumi ir sudedame paprikas.
Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių ir kišame kepimo indą su paprikomis. Kepame farširuotas paprikas apie 30-40 minučių.
Iškeptas įdarytas paprikas patiekiame šiltas.
Parašykite komentarą