Lęšiai su šonine ir baravykais

Ingredientai:

  • 350g lęšių
  • 200g rūkytos šoninės
  • 300g šviežių baravykų
  • 1 smulkintas poras
  • 1 skiltelė česnako
  • 2 lauro lapai
  • druska ir pipirai

Gaminimas:

Lęšius užmerkiame šaltame vandenyje ir mirkome parą (mirkoma tam, lęšiai greičiau išvirtų ir išlaikytų savo formą – nesukristų).

Nuvalome grybus, supjaustome juos ir sudedame į puodą su pasūdytu vandeniu, kur verdame apie 20 minučių. Apvirtus grybus nukošiame.

Išmirkytus lęšius dedame į puodą su vandeniu ir verdame apie 15 minučių pasūdytame vandenyje.

Kol lęšiai verda, šoninę supjaustome ir sudedame į keptuvę (jei šoninė ganėtinai liesa – pilame nors šauktą aliejaus) ir kepame keletą minučių. Sudedame pjaustytą porą, skiltelę smulkinto česnako, lauro lapus ir kepame dar 3 minutes.

Apkeptus šoninei ir porams į keptuvę sudedame apvirtus grybus, pabarstome druska ir pipirais ir po 3-4 minučių nuimame nuo ugnies.

Išvirtus lęšius nukošiame, kad neliktų vandens ir juos sumaišome su kepta šonine su grybais.

Lęšius su šonine ir baravykais patiekiame šiltus.

 

Rašyti Komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*