kuskusas su grybais

kuskusas su grybais

Kuskusas su miško grybais

Ingredientai:

  • stiklinė kuskuso
  • 300g įvairių miško grybų
  • 50ml grietinėlės
  • 1 v.š. sviesto
  • 2 v.š. aliejaus
  • 1 svogūnas
  • 1 skiltelė česnako
  • 0,25 a.š. dašio
  • 1 a.š. šviežių čiobrelių
  • 20g šviežių petražolių
  • 1 lauro lapas
  • druska ir pipirai

Gaminimas:

Svogūną bei česnaką smulkiai supjaustome.
Kuskusą supilame į dubenį, beriame dašio prieskonius, truputį druskos, pusę šaukštelio čiobrelių iš užpilame 2 stiklinėm verdančio vandens. Šaukštu pamaišome, kad prieskoniai pasiskirstytų ir uždengiame.
Grybus nuvalome, nuplauname ir supjaustome (mažesnius grybus paliekame nepjaustytus). Į puodą su pasūdytu vandeniu sudedame grybus ir verdame apie 20 minučių (po užvirimo 15 minučių). Apvirtus grybus nusausiname.
Įkaitiname keptuvę su sviestu ir aliejumi ir sudedame smulkintą svogūną bei česnaką, kuriuos kepame apie 3 minutes. Sudedame grybus, lauro lapą, likusius čiobrelius, truputį druskos ir pipirų ir ant silpnos ugnies kepame apie 5 minutes. Iškepus grybams, supilame grietinėlę, sudedame smulkintas petražoles ir dar minutę kaitiname.
Į lėkštę dedame kuskuso ir ant viršaus dedame keptus grybus.

 

 

Rašyti Komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*