kopustu maltiniai

kopustu maltiniai

Kopūstų maltiniai

Ingredientai:

  • 1 vidutinio dydžio kopūstas
  • 1 svogūnas
  • 6 dideli pievagrybiai
  • 2 kiaušiniai
  • 100g manų kruopų
  • 2 v.š. džiūvėsių
  • 1 v.š. smulkintų petražolių
  • 0,5 a.š. smulkintų krapų
  • 1 v.š. sviesto
  • aliejus kepimui
  • druska ir pipirai

Gaminimas:

Kopūstą smulkiai sutarkuojame, paminkome, kad išsiskirtų kuo daugiau sulčių ir nusunkiame jas (kad kopūstas kuo sausesnis būtų).

Svogūną susmulkiname ir dedame į keptuvę su sviestu, kur kepame apie 3-4 minutes ant vidutinės ugnies.

Pievagrybius smulkiai susmulkiname, dedame į keptuvę su svogūnais ir kepame dar 3 minutes. Sudedame smulkintas petražoles, krapus ir išmaišę nuimame nuo ugnies. Paliekame truputį atvėsti.

Kopūstą sumaišome su plaktais kiaušiniais, manų kruopomis ir apkeptais svogūnais. Jei tešla kiek per skysta kotletukų formavimui – beriame džiūvėsių ir dar kartą išminkome masę.

Iš paruoštos masės šlapiomis rankomis formuojame maltinukus, kuriuos apvolioję džiūvėsiuose dedame į keptuvę, įkaitintą su aliejumi.

Kopūstų maltinius kepame ant silpnos ugnies, kol švelniai apskrunda.

Maltinius patiekiame šiltus su sviesto ir grietinės padažu.

 

Rašyti Komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*