Kalafioro pyragas su sūriu

Kalafioro pyragas su sūriu

Ingredientai:

  • tešla pyrago pagrindui
  • 250g kalafioro
  • 2 kiaušiniai
  • 60g fermentinio sūrio
  • 1 a.š. smulkintų krapų
  • druska

Gaminimas:

Paruoštą tešlą iškočiojame 0,5cm storio ir ja išklojame kepimo formą.

Dedame pyrago pagrindą į įkaitintą iki 190 laispnių orkaitę ir kepame apie 10 minučių.

Kol pagrindas kepa, apverdame kalafiorus, t.y. kalafioro „šakeles“ sudedame į pasūdytą verdantį vandenį ir verdame apie 4 minutes.

Apvirtą kalafiorą išimame iš puodo, kad pravėstų.  Atvėsusį kalafiorą rankomis „sutriname“, kad neliktų daug stambių gabaliukų.

Dubenyje išpalakame kiaušinius su žiupsneliu druskos bei krapais. Plakinį pilame į puodą su atvėsusiais kalfiorais, sudedame tarkuotą fermentninį sūrį ir gerai išmaišome.

Iš orkaitės išimame apkepusį pagrindą ir sudedame į jį paruoštą kalafiorų masę.

Pyragą dedame atgal į orkaitę ir kepame dar 30 minučių 180 laipsnių karštumo orkaitėje.

Iškeptą pyragą prieš patiekdami atvėsiname bent 10  minučių.

 

Rašyti Komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*