Indiškas tofu su špinatų padažu

Indiškas tofu su špinatų padažu

Ingredientai

  • 0.25 arb. š. Druskos
  • 0.25 arb. š. Maltų juodųjų pipirų
  • 60g Svogūnų
  • 4 valg. š. Alyvuogių aliejaus
  • 1.5 arb. š. Kalendros miltelių
  • 0.5 arb. š. Garam masala prieskonių
  • 2 arb. š. Imbierų
  • 450g Špinatų
  • 100g Natūralaus jogurto
  • 0.5vnt. Citrinų
  • 450g Sojų varškės (Tofu)
  • 0.5 arb. š. Ciberžolės
  • 0.5 arb. š. Kumino
  • 4vnt. Česnako skiltelių

Gaminimas

  1. Į gilią keptuvę pilame porą šaukštų aliejaus ir sudedame kubeliais pjaustytą tofu. Apkepame ir dedame į atskirą lėkštę.
  2. Į tą pačią keptuvę sudedame smulkintus svogūnus (jei reikia pilame dar aliejaus) ir česnakus. Kepame apie 6 minutes.
  3. Kol svogūnai kepa, susmulkiname špinatus. Dedame juos į keptuvę kartu su svogūnais, suberiame prieskonius ir kepame dar apie 4 minutes (kad daržovės nebūtų sausos, įpilame 2-3 šaukštus vandens).
  4. Sudedame apkeptą tofu ir kepame dar keletą minučių, kad į tofu įsigertų prieskoniai.
  5. Prieš pabaigą pilame jogurtą, įberiame druskos ir citrinos sulčių, išmaišome, ir uždengtoje keptuvėje troškiname dar 5-7 minutes.
  6. Patiekiame su virtais ryžiais.

VISO: 1335 kcal, 54g angliavandenių, 91g baltymų, 96g riebalų, 10mg cholesterolio.
 

One Comment

  1. Tofu gali buti ivairai panaudotas. Naturalus yra neautralus ir tinka bet kokiu patiekalu ruosimui (nuo astriu patiekalu iki deserto). Rukytas ar marinuotas tofu tinka sumustiniams, sriubai, salotoms).

    Pigiai Vilniuje ji pardavineja parduotuve VEGE esanti M.K. Ciurlionio g

    Apie sojos teigiama poveiki sveikatai parasyta jau daug tad neverta plestis.

    Beje dauguma sojos produktu yra gaminama is genetiskai nemodifikuotu sojos pupeliu, o tofu surio gamybai geriausiai tinka citrinos rugstis arba sviezai isspaustas citrinos sultys.

Rašyti Komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*