grybu ikrai ziemai

grybu ikrai ziemai

Grybų ikrai

Ingredientai:

  • 2kg įvairių miško grybų
  • 4 svogūnai
  • 3 lauro lapai
  • 3 morkos
  • 10 žirnelių juodųjų pipirų
  • 1,5 v.š. acto (9proc.)
  • 350ml aliejaus
  • 1 a.š. cukraus
  • druska

Gaminimas:

Grybus nuvalome, supjaustome ir sudedame į puodą su pasūdytu vandeniu, kuriame verdame apie 25 minutes (po užvirimo 15 min.). Išvirtus grybus nukošiame ir sumalame.

Morkas nulupame ir sutarkuojame.

Svogūnus nulupame ir supjaustome.

Į puodą pilame aliejų ir sudedame svogūnus, kuriuos kepame ant vidutinės ugnies apie 5 minutes. Po 5 minučių sudedame morkas ir kepame dar 7-8 minutes.

Apkepus morkoms ir svogūnams į puodą sudedame maltus grybus, beriame druskos pagal skonį, cukrų, sudedame lauro lapus bei pipirus. Troškiname viską ant silpnos ugnies apie 1 valandą. Iki troškinimo pabaigos likus kelioms minutėms supilame actą ir baigiame troškinti.

Paruoštus grybų ikrus sudedame į stiklainius (dezinfekuotus) ir uždarome.

 

 

Rašyti Komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*