Burokėlių ir morkų blyneliai

| 2010-06-16 | 0 Komentarų
Burokėlių ir morkų blyneliai

Ingridientai:

  • 2 vidutinio dydžio raudonieji burokėliai
  • 2 vidutinio dydžio morkos
  • 1 svogūnas
  • 2 kiaušiniai
  • 100g miltų
  • aliejus
  • druska ir pipirai
  • grietinė
  • svogūnų laiškai

Gaminimas:

Burokėlius ir morkas nulupame ir sutarkuojame stambia tarka (geriausia tiktų burokėliams skirta tarka). Į daržoves supilame išplaktus kiaušinius, sudedame miltus, įberiame druskos ir pipirų, sudedame smulkintą svogūną. Gerai išmaišome.

Keptuvėje įkaitiname aliejų ir valgomuoju šaukštu dedame daržovių masę ir kepame kaip blynus, po porą minučių iš abiejų pusių.

Iškeptus blynelius sudėti ant rankšluostinio popieriaus, kad neliktų riebalų.
Patiekiant sudėti į lėkštę, uždėti po pusę arbatinio šaukštelio grietinės ir pabarstyti smulkintais svogūno laiškais.


Kiti receptai iš tų pačių ingredientų: , , , , , ,

Kategorija: Blynai, lietiniai, sklindžiai, Grybų ir daržovių patiekalai, Įvairūs užkandžiai, Užgavėnių patiekalai


Palikite komentarą