briuselio kopustai uzkepti su suriu

briuselio kopustai uzkepti su suriu

Briuselio kopūstai užkepti sūriu

Ingredientai:

  • 350g Briuselio kopūstų
  • 100g fermentinio sūrio
  • 100g rūkytos šoninės
  • 1 didelis svogūnas
  • 3 v.š. grietinės
  • 1 a.š. citrinos sulčių
  • 0,5 a.š. malto muskato
  • 2 v.š. sviesto
  • druska ir pipirai

Gaminimas:

Briuselio kopūstus stambiai supjaustome (į keturias dalis).

Įkaitiname keptuvę su sviestu ir sudedame kopūstus, kuriuos kepame ant vidutinės ugnies apie 5minutes.

Svogūną bei šoninę smulkiai supjaustome ir sudedame į keptuvę su kopūstais. Kepame dar 2 minutes.

Apkeptus kopūstus sudedame į stiklinį kepimo indą, pabarstome druska ir pipirais, muskatu ir sumaišome su citrinos sultimis bei grietine.

Kepimo inde ant kopūstų užtarkuojame fermentinį sūrį.

Patiekalą dedame į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių, ir kepame apie 15 minučių.

Užkeptus Briuselio kopūstus patiekiame šiltus su šviežia balta duona.

 

 

Rašyti Komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*