Baravykų ragu

Ingredientai:

  • 1kg šviežių baravykų
  • 100g šviežių mažų kelmučių (nėra būtina)
  • 1 poras
  • 1 skiltelė česnako
  • 1 lauro lapas
  • 1 a.š. šviežių čiobrelių
  • 2 v.š. sviesto
  • 200ml balto sauso vyno
  • 300ml sultinio
  • 200g grietinėlės
  • druska ir pipirai

Gaminimas:

Baravykus (ir kelmučius) nuvalome bei stambiai supjaustome (jei naudojame ir kelmučius – jų nesmulkiname).

Poro baltąją dalį smulkiai supjaustome.

Keptuvėje išlydome sviestą ir sudedame porus, kuriuos kepame apie 5 minutes. Sudedame grybus, nesmulkintą česnaką, lauro lapą, čiobrelius, beriame druskos ir pipirų ir kepame apie 5 minutes. Po 5 minučių supilame sultinį ir vyną ir troškiname 30 minučių.

Nugaravus daliai skysčio supilame grietinėlę, viską išmaišome ir dar 5 minutes troškiname.

Baravykų ragu patiekiame šiltą su makaronais ar šviežia duona.

 

Rašyti Komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*