RSSKategorija: Grybų ir daržovių patiekalai

Itališka peperonata

Itališka peperonata

Ingredientai: 6 paprikos (raudonos, žalios ir geltonos) 100ml tyro alyvuogių aliejaus 3 skiltelės česnako 2 svogūnai 1 skardinė konservuotų pomidorų 1 čili pipiras (nebūtina) 0,5 a.š. raudonėlio 0,5 a.š. džiovinto baziliko keli lapeliai šviežio baziliko 70ml raudonojo vyno acto 0,25 a.š. cukraus druska ir pipirai Gaminimas: Paprikas išvalome ir supjaustome stambiomis juostelėmis. Svogūnus bei česnaką [...]

Skaityti toliau

Lęšiai su šonine ir baravykais

Lęšiai su šonine ir baravykais

Ingredientai: 350g lęšių 200g rūkytos šoninės 300g šviežių baravykų 1 smulkintas poras 1 skiltelė česnako 2 lauro lapai druska ir pipirai Gaminimas: Lęšius užmerkiame šaltame vandenyje ir mirkome parą (mirkoma tam, lęšiai greičiau išvirtų ir išlaikytų savo formą – nesukristų). Nuvalome grybus, supjaustome juos ir sudedame į puodą su pasūdytu vandeniu, kur verdame apie 20 [...]

Skaityti toliau

Grybų ikrai

Grybų ikrai

Ingredientai: 2kg įvairių miško grybų 4 svogūnai 3 lauro lapai 3 morkos 10 žirnelių juodųjų pipirų 1,5 v.š. acto (9proc.) 350ml aliejaus 1 a.š. cukraus druska Gaminimas: Grybus nuvalome, supjaustome ir sudedame į puodą su pasūdytu vandeniu, kuriame verdame apie 25 minutes (po užvirimo 15 min.). Išvirtus grybus nukošiame ir sumalame. Morkas nulupame ir sutarkuojame. [...]

Skaityti toliau

Greita pomidorų salsa

Greita pomidorų salsa

Ingredientai: 4 pomidorai 1 svogūnas 1 geltona paprika 1 violetinis čili pipiras (jie truputį saldesni) 30g petražolių 0,25 a.š. cukraus 0,4 a.š. druskos 1 v.š. balzamiko acto 2 v.š. alyvuogių aliejaus pipirai Gaminimas: Nuluptą svogūną kartu su paprika (be sėklų), čili pipiru bei petražolėmis sudedame į elektrinį smulkintuvą ir pasmulkiname (bet ne itin smulkiai). Pomidorus [...]

Skaityti toliau

Kuskusas su miško grybais

Kuskusas su miško grybais

Ingredientai: stiklinė kuskuso 300g įvairių miško grybų 50ml grietinėlės 1 v.š. sviesto 2 v.š. aliejaus 1 svogūnas 1 skiltelė česnako 0,25 a.š. dašio 1 a.š. šviežių čiobrelių 20g šviežių petražolių 1 lauro lapas druska ir pipirai Gaminimas: Svogūną bei česnaką smulkiai supjaustome. Kuskusą supilame į dubenį, beriame dašio prieskonius, truputį druskos, pusę šaukštelio čiobrelių iš [...]

Skaityti toliau

Pasakiška daržovių košė

Pasakiška daržovių košė

Ingredientai: 5 bulvės 1 morka 350g cukinijos 1 didelis svogūnas 100ml pieno 2 v.š. sviesto šakelė šviežių krapų pusė saliero lapkočio druska Gaminimas: Bulves ir morką nulupame ir pjauname į kelias dalis (morką pjaustome smulkiau nei bulves). Dedame į puodą, užpilame vandeniu ir statome puodą ant ugnies. Užvirus vandeniui beriame druskos, dedame krapo šakelę, pasmulkintą [...]

Skaityti toliau

Virtinukai su grybais

Virtinukai su grybais

Ingredientai: 400g miltų 200ml vandens 300g grybų (miško) 1 svogūnas 50g rūkytos kiaulienos šoninės 1 v.š. aliejaus druska ir pipirai Gaminimas: Išverdame ir sumalame grybus. Įkaitiname keptuvę su 1 šaukštu aliejaus ir sudedame smulkintą svogūną bei šoninę. Kepame apie 3 minutes dažnai pamaišydami. Atvėsiname ir sudedame į maltus grybus, pabarstome pipirais ir išmaišome. Iš miltų, [...]

Skaityti toliau

Lietiniai su grybų ir kiaušinių įdaru

Lietiniai su grybų ir kiaušinių įdaru

Ingredientai: 300g miltų aliejus 300ml vandens 300g grybų 1 svogūnas 3 kiaušiniai 0,25 a.š. cukraus druska ir pipirai Gaminimas: Išverdame ir sumalame grybus. Išverdame kietai 2 kiaušinius. Dubenyje pagaminame tešlą lietiniams blynams ir vandens ir miltų. Tešla turi būti skysta, kad lengva būtų pilti į keptuvę su samčiu. Į tešla dedame druskos, cukraus ir 1 [...]

Skaityti toliau

Kiaulienos užkepėlė su daržovėmis

Kiaulienos užkepėlė su daržovėmis

Ingredientai: 350g liesos kiaulienos 1 morka 1 raudona paprika 50g poro 4 skiltelės česnako 1 saliero lapkotis 4 bulvės 70ml aliejaus 200ml pieno 1 v.š. miltų 30g tarkuoto parmezano sūrio 1 v.š. citrinos sulčių druska ir pipirai Gaminimas: Bulves nulupame ir supjaustome diskeliais ir sudedame į kepimo indą išteptą aliejumi. Kiaulieną supjaustome nedideliais gabaliukais. Pabarstome [...]

Skaityti toliau

Makaronai su morkomis ir petražolėmis

Makaronai su morkomis ir petražolėmis

Ingredientai: 300g spiralinių makaronų 1 didelė morka 50g petražolių 5 skiltelės česnako 30g tarkuoto kietojo sūrio aliejus druska ir pipirai Gaminimas: Makaronus išverdame pagal nurodymus ant pakuotės, perpilame šaltu vandeniu ir nusausiname. Morką ir česnakus nulupame. Į elektrinį smulkintuvą sudedame morką, česnakus, petražoles ir susmulkiname viską. Į keptuvę su 3-4 v.š. aliejaus sudedame smulkintas daržoves [...]

Skaityti toliau