Čičinsko kepsnys

Čičinsko kepsnys

Ingredientai

  • 800g Bulvių
  • 2vnt. Kiaušinių
  • 1 valg. š. Bulvių krakmolo
  • 3 valg. š. Kvietinių miltų
  • 0.5 arb. š. Druskos
  • 400g Kiaulienos faršo
  • 1vnt. Svogūnų
  • 0.5 arb. š. Maltų juodųjų pipirų

Gaminimas

  1. Virtas sumaltas bulves suminkome su krakmolu, kiaušiniu bei miltais (daug nedėti, nes iškepta tešla bus kieta).
  2. Tešlą iškočiojame maždaug iki 0,5cm storio ir supjaustome 3 cm pločio ir maždaug 15 cm ilgio juostelėmis.
  3. Į kiaulienos faršą dedame smulkinto svogūno, pipirų, druskos ir kietų prieskonių, įmušame kiaušinį ir gerai išminkome.
  4. Imame gabalėlį faršo (tiek, kad tilptų į delną) ir formuojame ovalų kotletuką. Dedame mėsą ant tešlos juostelės krašto ir vyniojame.
  5. Čičinsko kepsnius geriausia kepti iki pusės aliejaus pripiltoje gilioje keptuvėje. Aliejų gerai į kaitiname ir dedame kepsnius. Kepame kol iš visų pusių švelniai paruduoja.
  6. Patiekti šiltus su marinuotais svogūnais bei pomidorų padažu.

VISO: 2129 kcal, 181g angliavandenių, 77g baltymų, 211g riebalų, 657mg cholesterolio.
 

8 Comments

  1. Va čia tai patiekalas..! 🙂 Iš karto ženyčiaus su ta kuri man tokį gamintų 😀

  2. Kulinare says:

    Aš galiu pagaminti:)

  3. Taip ir nesulaukiu 🙂

  4. NU bet tesla man neiiseina padaryti, kad nebutu lipni produktu turejau mazdauk kiek ir cia miltu dejau apie 4-5 saukstus ir su tesla neiimanoma susitvarkyti baisiai lipni gaunasi apie kociojima is vis ner kalbos.

  5. nu rimtai nesamone..tesla ..truputi miltu??????????kad ir dedi daug,nepakociosi,o pakociojes tu juosteliu nepaimsi..kazkas negerai

  6. Kulinarė says:

    Tešla ir nebus tokia, kaip miltinė – ji ir kibs, ir plyš. Kočiodami stalą pabarstykite krakmolu, tešlos viršų taip pat. Juostelių į rankas nepaimsite (kaip paprastos miltinės) – vynioti ir reikia tiesiai nuo stalo. Jei bulvės pačios krakmolingos – dėkit vieną didesnį kiaušinį.

  7. Nu nesu idiotas, bet stas receptas toks nevykes, ikaitintame aliejuje tie cicinstai tiesiog prakiuro, viskas isbego ir pasiskrudinau kotlietuka

  8. Man niekas neplyšo, tikrai puikiai gavosi. Pati tešla, tokia specifinė, labai sunku su ja susitvarkyti, bet skonis – fantastika!
    Ačiū!

Rašyti Komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*