Čičinsko kepsnys

| 2010-06-11 | 6 Komentarų
Cicinsko kepsnys

Reikės:
*500g virtų maltų bulvių
*2 mažų kiaušinių
*1 v.š. bulvių krakmolo (+ 2 v.š.)
*miltų
*druskos
*300-400g kiaulienos faršo
*1 svogūno
*pipirų
*mėgiamų mėsos prieskonių
* marinuotų svogūnų
*pomidorų padažo

Virtas sumaltas bulves suminkome su krakmolu, kiaušiniu bei žiupsneliu miltų (daug nedėti, nes iškepta tešla bus kieta). Tešlą iškočiojame maždaug 0,5cm storio ir supjaustome 3 cm ir maždaug 20 cm ilgio juostelėmis.
Į kiaulienos faršą dedame smulkinto svogūno, pipirų, druskos ir kietų prieskonių, įmušame kiaušinį ir gerai išminkome.
Imame gabalėlį faršo (tiek,kad tilptų į delną) ir formuojame ovalų kotletuką. Dedame mėsą ant tešlos juostelės krašto ir vyniojame.
Čičinsko kepsnius geriausia kepti iki pusės aliejaus pripiltoje gilioje keptuvėje. Aliejų gerai į kaitiname ir dedame kepsnius. Kepame kol iš visų pusių švelniai paruduoja.
Patiekti šiltus su marinuotais svogūnais bei pomidorų padažu.


Kiti receptai iš tų pačių ingredientų: , , ,

Kategorija: bulvių patiekalai, Karšti patiekalai, Kiaulienos patiekalai


Komentarai (6)

Sekimo nuoroda | Kometarų RSS srautas

  1. Vaidas sako:

    Va čia tai patiekalas..! :) Iš karto ženyčiaus su ta kuri man tokį gamintų :D

  2. Kulinare sako:

    Aš galiu pagaminti:)

  3. Vaidas sako:

    Taip ir nesulaukiu :)

  4. No sako:

    NU bet tesla man neiiseina padaryti, kad nebutu lipni produktu turejau mazdauk kiek ir cia miltu dejau apie 4-5 saukstus ir su tesla neiimanoma susitvarkyti baisiai lipni gaunasi apie kociojima is vis ner kalbos.

  5. donata sako:

    nu rimtai nesamone..tesla ..truputi miltu??????????kad ir dedi daug,nepakociosi,o pakociojes tu juosteliu nepaimsi..kazkas negerai

  6. Kulinarė sako:

    Tešla ir nebus tokia, kaip miltinė – ji ir kibs, ir plyš. Kočiodami stalą pabarstykite krakmolu, tešlos viršų taip pat. Juostelių į rankas nepaimsite (kaip paprastos miltinės) – vynioti ir reikia tiesiai nuo stalo. Jei bulvės pačios krakmolingos – dėkit vieną didesnį kiaušinį.

Palikite komentarą