Čičinsko kepsnys

Ingredientai:

  • 800g  virtų maltų bulvių
  • 2 maži kiaušiniai
  • 1 v.š. bulvių krakmolo (+ 2 v.š.)
  • miltai
  • druska
  • 300-400g kiaulienos faršo
  • 1 svogūnas
  • pipirai
  • mėgiami mėsos prieskoniai
  •  marinuotų svogūnų 
  • pomidorų padažo

Gaminimas:

Virtas sumaltas bulves suminkome su krakmolu, kiaušiniu bei žiupsneliu miltų (daug nedėti, nes iškepta tešla bus kieta). Tešlą iškočiojame maždaug 0,5cm storio ir supjaustome 3 cm ir maždaug 15 cm ilgio juostelėmis.
Į kiaulienos faršą dedame smulkinto svogūno, pipirų, druskos ir kietų prieskonių, įmušame kiaušinį ir gerai išminkome.
Imame gabalėlį faršo (tiek,kad tilptų į delną) ir formuojame ovalų kotletuką. Dedame mėsą ant tešlos juostelės krašto ir vyniojame.
Čičinsko kepsnius geriausia kepti iki pusės aliejaus pripiltoje gilioje keptuvėje. Aliejų gerai į kaitiname ir dedame kepsnius. Kepame kol iš visų pusių švelniai paruduoja.
Patiekti šiltus su marinuotais svogūnais bei pomidorų padažu.

 

8 Comments

  1. Va čia tai patiekalas..! 🙂 Iš karto ženyčiaus su ta kuri man tokį gamintų 😀

  2. Kulinare says:

    Aš galiu pagaminti:)

  3. Taip ir nesulaukiu 🙂

  4. NU bet tesla man neiiseina padaryti, kad nebutu lipni produktu turejau mazdauk kiek ir cia miltu dejau apie 4-5 saukstus ir su tesla neiimanoma susitvarkyti baisiai lipni gaunasi apie kociojima is vis ner kalbos.

  5. nu rimtai nesamone..tesla ..truputi miltu??????????kad ir dedi daug,nepakociosi,o pakociojes tu juosteliu nepaimsi..kazkas negerai

  6. Kulinarė says:

    Tešla ir nebus tokia, kaip miltinė – ji ir kibs, ir plyš. Kočiodami stalą pabarstykite krakmolu, tešlos viršų taip pat. Juostelių į rankas nepaimsite (kaip paprastos miltinės) – vynioti ir reikia tiesiai nuo stalo. Jei bulvės pačios krakmolingos – dėkit vieną didesnį kiaušinį.

  7. Nu nesu idiotas, bet stas receptas toks nevykes, ikaitintame aliejuje tie cicinstai tiesiog prakiuro, viskas isbego ir pasiskrudinau kotlietuka

  8. Man niekas neplyšo, tikrai puikiai gavosi. Pati tešla, tokia specifinė, labai sunku su ja susitvarkyti, bet skonis – fantastika!
    Ačiū!

Rašyti Komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*