Vokiški bulviniai blynai su obuoliais

| 2011-02-08 | 0 Komentarų
vokiski bulviniai blynai

Ingredientai:

  • 1kg bulvių
  • 3 obuoliai
  • 2 kiaušiniai
  • 170g miltų
  • 0,25 a.š. kepimo miltelių
  • 1 v.š. smulkinto svogūno
  • druska ir pipirai
  • aliejus
Gaminimas:
Bulves nulupame ir bent 10 minučių pamerkiame į šaltą vandenį.
Obuolius nulupame ir sutarkuojame stambia tarka.
Bulves sutarkuojame stambesne tarka ir sumaišome su obuoliais, plaktais kiaušinių tryniais, kepimo milteliais, miltais, žiupsneliu druskos ir smulkintu svogūnu. Supilame atskirai išplaktus kiaušinių baltymus ir išmaišome.
Įkaitiname keptuvėje 2-3 šaukštus aliejaus ir dedame po šaukštą paruoštos bulvių masės. Blynus kepame po 2-3 minutes iš abiejų pusių.
Patiekdami blynus dedame į lėkštę, ant viršaus po šaukštelį grietinės ir paskaniname druska bei pipirais.

Kiti receptai iš tų pačių ingredientų: , , , , , ,

Kategorija: Blynai, lietiniai, sklindžiai, bulvių patiekalai, Užgavėnių patiekalai


Palikite komentarą