Korėjietiški bulviniai blynai su padažu

Korėjietiški bulviniai blynai su padažu

Ingredientai

  • 1vnt. Jalapenų
  • 1vnt. Paprikų
  • 5 valg. š. Kukurūzų miltų
  • 1vnt. Kiaušinių
  • 1000g Bulvių
  • 4vnt. Grybų (shiitake)
  • 40g Svogūnų laiškų
  • 5g Česnakų
  • 4 valg. š. Alyvuogių aliejaus
  • 1 arb. š. Druskos
  • 0.5 arb. š. Maltų juodųjų pipirų
  • 2 valg. š. Sojos padažo
  • 2 valg. š. Vermuto
  • 2ml Obuolių sidro acto
  • 2 valg. š. Sezamo aliejaus
  • 30ml Citrinos sulčių
  • 30g Žemės riešutų

Gaminimas

  1. Dubenyje išplakame kiaušinį su kukurūzų miltais. Sudedame mažais kubeliais pjaustytą papriką, čili pipirą, smulkintus grybus, svogūnų laiškus bei česnaką. Ingredientus gerai išmaišome.
  2. Bulves nulupame ir sutarkuojame stambesne tarka (labai tiktų burokėliams skirta). Tarkius sumaišome su miltų ir kiaušinio plakiniu.
  3. Į keptuvę pilame aliejaus ir po šaukštą dedame pagamintos masės. Kepame po kelias minutes iš abiejų pusių.
  4. Padažui sumaišome sojos padažą, vermutą, actą, sezamų aliejų, citrinų sultis ir šiek tiek druskos. Palaikome šaldytuve 10-15 minučių.
  5. Patiekiant prie iškeptų bulvinių blynų suberti smulkintus riešutus.

VISO: 1990 kcal, 260g angliavandenių, 41g baltymų, 72g riebalų, 187mg cholesterolio.
 

Rašyti Komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*