Jautienos gabaliukai su keptomis bulvėmis ir daržovėmis

Ingredientai:

  • 300g jautienos
  • 6 bulvės
  • 1 raudonas svogūnas
  • 50g svogūnų laiškų
  • 1 morka
  • 200g šparaginių pupelių
  • 70g aliejaus
  • 150g grietinėlės
  • 2 česnako skiltelės
  • druska ir pipirai

Gaminimas:
Bulves nulupame (jei šviežios, tai pakanka nuplauti) ir supjaustome nedideliais kubeliais.
Jautieną supjaustome taip pat nedideliais kubeliais.
Svogūną susmulkiname, morką nulupame ir supjaustome griežinėliais.
Įkaitiname keptuvę su 2 šaukštais aliejaus ir sudedame jautieną, kurią ant stiprios ugnies kepame apie 3-4 minutes. Apkeptą mėsą išimame ir sudedame į lėkštę.
Į keptuvę pilame sudedame dar porą šaukštų aliejaus ir sudedame morkas bei šparagines pupeles ir viską ant stiprios ugnies kepame apie 4 minutes.
Į keptuvę pilame 3-4 šaukštus aliejaus ir sudedame bulves, kurias maišydami kepame apie 15-20 minučių ant vidutinės ugnies.
Bulvėms suminkštėjus, į keptuvę sudedame jautieną, morkas ir šparagines pupeles, smulkintą svogūną ir česnaką, beriame druskos ir pipirų, išmaišome ir kepame apie 4 minutes. Po 4 minučių į keptuvę supilame grietinėlę, suberiame smulkintus svogūnų laiškus, išmaišome ir dar 5 minutes pakepę nuimame nuo ugnies.
Jautienos gabaliukus su keptomis bulvėmis ir daržovėmis patiekiame šiltus.

 

Rašyti Komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*