RSSKategorija: bulvių patiekalai

Pasakiška daržovių košė

Pasakiška daržovių košė

Ingredientai: 5 bulvės 1 morka 350g cukinijos 1 didelis svogūnas 100ml pieno 2 v.š. sviesto šakelė šviežių krapų pusė saliero lapkočio druska Gaminimas: Bulves ir morką nulupame ir pjauname į kelias dalis (morką pjaustome smulkiau nei bulves). Dedame į puodą, užpilame vandeniu ir statome puodą ant ugnies. Užvirus vandeniui beriame druskos, dedame krapo šakelę, pasmulkintą [...]

Skaityti toliau

Kepta bulvė su lašiša ir krienais

Kepta bulvė su lašiša ir krienais

Ingredientai: 4 didelės bulvės 100g grietinės 4 v.š. sviesto 4 v.š. paruoštų krienų 150g rūkytos lašišos 50g parmezano sūrio 100g svogūnų laiškų druska ir pipirai Gaminimas: Bulves nuplauname ir su lupenomis išverdame (tik neperverdame, geriau paliekame truputį kietesnę). Išvirtas bulves perpjauname pusiau ir išskobiame šaukštu. Išimame maždaug 2 šaukštus bulvės vidaus. Išimtą bulvę dubenyje sumaišome [...]

Skaityti toliau

Bulvių ir kiaušinių užkepėlė

Bulvių ir kiaušinių užkepėlė

Ingredientai: 10 bulvių 1 svogūnas 200g rūkytos kiaulienos šoninės 5 kiaušiniai 100g parmezano sūrio 2 v.š. grietinės druska ir pipirai Gaminimas: Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių. Bulvės nulupame ir supjaustome maždaug 1cm storio griežinėliais. Dubenyje bulvių griežinėlius sumaišome su 2 v.š. aliejaus, 0,25 a.š. druskos ir pipirų. Bulves rankomis lygiai išdėliojame kepimo inde (keliais sluoksniais) [...]

Skaityti toliau

Bulvių košė su keptais pomidorais ir skrebučiais

Bulvių košė su keptais pomidorais ir skrebučiais

Ingredientai: 10 bulvių 5 pomidorai 1 svogūnas 12 skiltelės česnako 2 v.š. sviesto 200ml pieno 1 a.š. krapų 1 a.š. citrinos sulčių 200g duonos skrebučių druska ir pipirai Gaminimas: Bulves nulupame ir išverdame. Išvirtas bulves nusausiname ir sutriname kartu su pienu, krapais. trupučiu druskos ir pipirų. Pomidorus supjaustome kubeliais. Keptuvėje išlydome sviestą ir sudedame smulkintą [...]

Skaityti toliau

Indiški virtų bulvių kotletai

Indiški virtų bulvių kotletai

Ingredientai: 450g bulvių 2 riekės duonos 1 a.š. kumino 1 a.š. kalendros druska ir pipirai pusė žalio čili pipiro aliejus 1 v.š. margarino petražolės šviežios kalendros lapeliai ar kiti žalumynai Gaminimas: Bulves nulupame ir išverdame. Duoną užpilame vandeniu ir 15 minučių mirkome. Išvirtas bulves sumalame (ar tarkuojame per stambią tarką). Įberiame druskos ir pipirų, kalendros [...]

Skaityti toliau

Faršu įdarytos bulvės

Faršu įdarytos bulvės

Ingredientai: 6 bulvės 300g faršo (kiaulienos) 1 svogūnas 2 morkos 2 skiltelės česnako 1 kiaušinis 4 v.š. grietinės 2 v.š. džiovintų žolėlių (petražolių, krapų, salierų) 2 v.š. aliejaus druska ir pipirai Gaminimas: Bulves nulupame ir perpjauname išilgai per pusę. Šaukštu išskobiame vidų. Mėsos faršą sumaišome su smulkintu česnaku, žiupsneliu druskos ir pipirų bei kiaušiniu. Paruoštu [...]

Skaityti toliau

Bulviniai vėdarai

Bulviniai vėdarai

Vėdarai-vienas iš tradicinių lietuvių patiekalų. Gaminamas kepant kiaulės žarnas su bulvių ar kruopų-kraujo įdaru. Bulvių vėdarui pagaminti reikės: bulvių sūdytų žarnų (greičiau iškeps plonos žarnos, jos beje ir estetiškiau atrodys) rūkytų lašinukų spirgučiams svogūno 2 stiklinių pieno druskos (bulvių bei prieskonių kiekį taikyti prie turimų žarnų kiekio) Gaminimas: Sūdytas žarnas parai merkiame į vandenį. Išmirkytas [...]

Skaityti toliau

Bulvių ir pievagrybių košės receptas

Bulvių ir pievagrybių košės receptas

Ingredientai: 6-8 bulvės 200g pievagrybių 1 svogūnas 150ml pieno 2 v.š. sviesto 50g tarkuoto parmezano sūrio 30g petražolių druska ir pipirai Gaminimas: Bulves nulupame ir supjaustome kuo smulkiau, kad greičiau išvirtų. Sudedame į puodą su pasūdytu vandeniu ir verdame kol bulvės suminkštėja. Susmulkiname svogūną petražoles. Pievagrybius supjaustome. Kol bulvės verda, keptuvėje išlydome sviestą ir sudedame [...]

Skaityti toliau

Orkaitėje keptos aromatingos bulvės

Orkaitėje keptos aromatingos bulvės

Ingredientai: 5 bulvės 2 lauro lapai 0,5 a.š. kmynų 1 a.š. rozmarino (geriausia šviežio) 50ml aliejaus druska ir pipirai Gaminimas: Bulves nulupame ir supjaustome griežinėliais (1cm storio). Sudedame į kepimo indą, suberiame visus prieskonius ir užpilame aliejumi. Bulves rankomis sumaišome, kad prieskoniai tolygiai pasiskirstytų. Bulves kišame į orkaitę, įkaitintą iki 180

Skaityti toliau

Bulvių košė su džiovintais grybais ir porais

Bulvių košė su džiovintais grybais ir porais

Ingredientai: 10 bulvių 1 poras 200g džiovintų grybų 50ml balto sauso vyno 1 a.š. džiovintų krapų 3 v.š. sviesto 200ml pieno 200ml grietinėlės 0,5-1 v.š. miltų 0,25 a.š. malto muskato druska ir pipirai Gaminimas: Džiovintus grybus pamerkiame į virintą vandenį bent dviems valandoms. Bulves nulupame, išverdame ir, nusausinę, sutriname kartu su pienu, džiovintais krapais, 1 [...]

Skaityti toliau