RSSKategorija: bulvių patiekalai

Bulvių ir cukinijų kugelis

Bulvių ir cukinijų kugelis

Ingredientai: 6 bulvės 1 pusė didelės cukinijos 1 svogūnas 4 česnako skiltelės 2 v.š. miltų aliejus druska Gaminimas: Bulves, česnakus bei svogūną nulupame. Išimame cukinijos sėklas. Bulvių tarkavimo mašina sutarkuojame visas daržoves. Dedame miltus bei druskos ir gerai viską išmaišome. Kepimo skardą ištepame riebalais ir supilame paruoštą daržovių masę. (Geriausia naudoti silikoninę kepimo formą). Kugelį [...]

Skaityti toliau

Bulvių apkepas

Bulvių apkepas

Ingredientai: 800g bulvių 200ml pieno 2 kiaušiniai 1 svogūnas 150g juostelėmis pjaustyto kumpio 100g miltų 1,5 v.š. sviesto druska ir pipirai Gaminimas: Bulves nulupame, perpjauname pusiau  ir supjaustome riekutėmis. Nuluptą ir susmulkintą svogūną dedame į keptuvę ir su sviestu kepame apie 3 minutes. Sudedame kumpį ir dar kelias minutes kepame. Į keptuvę dedame bulves, kurias [...]

Skaityti toliau

Pasakiška daržovių košė

Pasakiška daržovių košė

Ingredientai: 5 bulvės 1 morka 350g cukinijos 1 didelis svogūnas 100ml pieno 2 v.š. sviesto šakelė šviežių krapų pusė saliero lapkočio druska Gaminimas: Bulves ir morką nulupame ir pjauname į kelias dalis (morką pjaustome smulkiau nei bulves). Dedame į puodą, užpilame vandeniu ir statome puodą ant ugnies. Užvirus vandeniui beriame druskos, dedame krapo šakelę, pasmulkintą [...]

Skaityti toliau

Kepta bulvė su lašiša ir krienais

Kepta bulvė su lašiša ir krienais

Ingredientai: 4 didelės bulvės 100g grietinės 4 v.š. sviesto 4 v.š. paruoštų krienų 150g rūkytos lašišos 50g parmezano sūrio 100g svogūnų laiškų druska ir pipirai Gaminimas: Bulves nuplauname ir su lupenomis išverdame (tik neperverdame, geriau paliekame truputį kietesnę). Išvirtas bulves perpjauname pusiau ir išskobiame šaukštu. Išimame maždaug 2 šaukštus bulvės vidaus. Išimtą bulvę dubenyje sumaišome [...]

Skaityti toliau

Bulvių ir kiaušinių užkepėlė

Bulvių ir kiaušinių užkepėlė

Ingredientai: 10 bulvių 1 svogūnas 200g rūkytos kiaulienos šoninės 5 kiaušiniai 100g parmezano sūrio 2 v.š. grietinės druska ir pipirai Gaminimas: Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių. Bulvės nulupame ir supjaustome maždaug 1cm storio griežinėliais. Dubenyje bulvių griežinėlius sumaišome su 2 v.š. aliejaus, 0,25 a.š. druskos ir pipirų. Bulves rankomis lygiai išdėliojame kepimo inde (keliais sluoksniais) [...]

Skaityti toliau

Bulvių košė su keptais pomidorais ir skrebučiais

Bulvių košė su keptais pomidorais ir skrebučiais

Ingredientai: 10 bulvių 5 pomidorai 1 svogūnas 12 skiltelės česnako 2 v.š. sviesto 200ml pieno 1 a.š. krapų 1 a.š. citrinos sulčių 200g duonos skrebučių druska ir pipirai Gaminimas: Bulves nulupame ir išverdame. Išvirtas bulves nusausiname ir sutriname kartu su pienu, krapais. trupučiu druskos ir pipirų. Pomidorus supjaustome kubeliais. Keptuvėje išlydome sviestą ir sudedame smulkintą [...]

Skaityti toliau

Indiški virtų bulvių kotletai

Indiški virtų bulvių kotletai

Ingredientai: 450g bulvių 2 riekės duonos 1 a.š. kumino 1 a.š. kalendros druska ir pipirai pusė žalio čili pipiro aliejus 1 v.š. margarino petražolės šviežios kalendros lapeliai ar kiti žalumynai Gaminimas: Bulves nulupame ir išverdame. Duoną užpilame vandeniu ir 15 minučių mirkome. Išvirtas bulves sumalame (ar tarkuojame per stambią tarką). Įberiame druskos ir pipirų, kalendros [...]

Skaityti toliau

Faršu įdarytos bulvės

Faršu įdarytos bulvės

Ingredientai: 6 bulvės 300g faršo (kiaulienos) 1 svogūnas 2 morkos 2 skiltelės česnako 1 kiaušinis 4 v.š. grietinės 2 v.š. džiovintų žolėlių (petražolių, krapų, salierų) 2 v.š. aliejaus druska ir pipirai Gaminimas: Bulves nulupame ir perpjauname išilgai per pusę. Šaukštu išskobiame vidų. Mėsos faršą sumaišome su smulkintu česnaku, žiupsneliu druskos ir pipirų bei kiaušiniu. Paruoštu [...]

Skaityti toliau

Bulviniai vėdarai

Bulviniai vėdarai

Vėdarai-vienas iš tradicinių lietuvių patiekalų. Gaminamas kepant kiaulės žarnas su bulvių ar kruopų-kraujo įdaru. Bulvių vėdarui pagaminti reikės: bulvių sūdytų žarnų (greičiau iškeps plonos žarnos, jos beje ir estetiškiau atrodys) rūkytų lašinukų spirgučiams svogūno 2 stiklinių pieno druskos (bulvių bei prieskonių kiekį taikyti prie turimų žarnų kiekio) Gaminimas: Sūdytas žarnas parai merkiame į vandenį. Išmirkytas [...]

Skaityti toliau

Bulvių ir pievagrybių košės receptas

Bulvių ir pievagrybių košės receptas

Ingredientai: 6-8 bulvės 200g pievagrybių 1 svogūnas 150ml pieno 2 v.š. sviesto 50g tarkuoto parmezano sūrio 30g petražolių druska ir pipirai Gaminimas: Bulves nulupame ir supjaustome kuo smulkiau, kad greičiau išvirtų. Sudedame į puodą su pasūdytu vandeniu ir verdame kol bulvės suminkštėja. Susmulkiname svogūną petražoles. Pievagrybius supjaustome. Kol bulvės verda, keptuvėje išlydome sviestą ir sudedame [...]

Skaityti toliau